La Plataforma 1 d'Octubre reivindica l'esperit del referèndum en el seu tercer aniversari

Prop de 200 persones es manifesten en un acte unitari a la plaça de la Nova Estació, batejada de nou com a plaça 1 d'Octubre

Els partits i entitats sobiranistes que conformen la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí han commemorat el tercer aniversari del refèrendum amb actes simbòlics tant al matí com a la tarda per reivindicar l'esperit de 2017 (vegeu galeria d'imatges). Ho ha fet amb la inhabilitació de Quim Torra i la Covid-19 com a teló de fons.

A primera hora del matí, hi ha hagut concentracions davant dels col·legis electorals on es va votar en el 2017: els instituts Foix, La Serreta, Duc de Montblanc, l'Estatut (on s'han tirat petards) i Els Alous. També al CAP Anton Borja i al Casal de la Gent Gran. 

Més info: Actes simbòlics a Rubí per commemorar el tercer aniversari del referèndum

Al vespre, prop de 200 persones s'han manifestat en un acte unitari a la plaça de la Nova Estació, on la plataforma ha tornat a col·locar una placa amb el nom de plaça 1 d'Octubre. Una projecció audiovisual ha recordat amb imatges com es va viure a Rubí la jornada del 2017 i tot seguit la Montserrat Flores, professora de l'Institut Duc de Montblanc ha llegit un manifest.

Flores ha manifestat que hi ha "mil raons per les quals la nació catalana necessita un estat propi", entre elles aconseguir "un país amb una democràcia participativa protagonitzada pels ciutadans i no en mans d’una elit corrupta a l’ombra d’una monarquia corrupta". 

La professora, escollida enguany per pertànyer a l'àmbit de l'educació i, considerat per la plataforma com dels més importants en temps de pandèmia, ha recordat la votació popular del 2017 com "aquell dia que vam confiar els uns en els altres, vam treballar colze a colze per desafiar un estat demofòbic, vam demostrar coratge amb resistència pacífica a una acció policial pròpia d’un estat autoritari".

El manifest ha acabat amb l'Himne dels Segadors i com a colofó s'han llençat petards. 

La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí està integrada per l’ANC, Òmnium, els CDR, el Consell Local per la República i els partits independentistes de l’Alternativa per l’Unitat Popular, Esquerra i JuntsxCAT.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.