L’equip de govern de Rubí inicia el tràmit del nou pla d’ordenació urbanística municipal

Els socialistes i els comuns anuncien la tramitació del nou planejament de la ciutat fruit de l’acord de governabilitat, que obtindrà l’aprovació definitiva en quatre anys i mig

Aquest matí, l’equip de govern de Rubí, format pel PSC i En Comú Podem, ha anunciat la tramitació del nou pla d’ordenació urbanística municipal (POUM) a la sala de plens de la ciutat.

L’alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, ha manifestat que “la consideració més important és que volem treballar un nou POUM amb el major consens possible i hem de veure com el podem fer el màxim de participatiu”.

Pel que fa al calendari, l’alcaldessa ha avançat que “calculem quatre anys i mig de durada per poder veure aquest POUM enllestit”. Martínez ha assegurat que Rubí “vol ser la primera ciutat que treballa la redacció del seu POUM sota els objectius de desenvolupament sostenible. El planejament no es una fotografia fixa, sinó dinàmica de la nostra ciutat perquè Rubí no para”, ha afegit.

Pel que fa a la segona tinenta d’alcaldia, Ànnia García, la portaveu dels comuns ha explicat que les modificacions del pla general “són una bona notícia per a la ciutat perquè, tècnicament, hi havia una obsolescència dels treballs començats en el 2005 i no hi havia consens polític”.

La segona tinenta d’alcaldia, Ànnia García, durant la seva intervenció en la sala de plens. FOTO: Redacció

   

A més, la segona tinenta d’alcaldia ha assegurat que “el nou POUM arriba en un bon moment perquè podrà incorporar les novetats del pla local d'habitatge. També s'acaba de publicar el Pla de Mobilitat del Vallès que el nou POUM podrà incorporar”. García també ha volgut destacar del nou pla d’ordenació urbanística que es posarà l'accent “en la participació, sobretot qualitativa, i en el consens polític”.

Ana María Martínez ha revelat que en el plenari del mes de març se celebrarà l'acord del desistiment del POUM actual per a l'inici d'un de nou i ha explicat que hi haurà una oficina i un equip tècnic específics per al seu desenvolupament.

Preguntats pel procés participatiu, Ànnia García ha respost que justament el primer treball que s’ha de fer és elaborar una proposta de procés participatiu per a la ciutadania, i que forma part de la licitació del plec de clàusules.

L’alcaldessa de la ciutat també ha informat que aquest matí s’ha celebrat una junta extraordinària de portaveus per donar a conèixer els detalls del nou POUM. Martínez també s’ha referit a l’esperada ampliació del CAP Anton de Borja, “la tenim preparada, i quan dic la tenim estic incorporant a l’Administració competent”, en al·lusió a la Generalitat.

En darrer terme, Rafael Güeto,  regidor de Planejament Urbà, ha explicat als mitjans els tempos del nou POUM. “A partir d’ara i fins a 9-11 mesos per fer la licitació, per tenir adjudicat l’equip redactor. A partir d’aquí, tres mesos per tenir el programa de participació ciutadana i a partir dels 3 mesos, quatre anys i mig per tenir l’aprovació definitiva”.