ERC Rubí presenta esmenes als pressupostos de 2020

Malgrat l’abstenció d’Esquerra per facilitar la investidura de Sánchez, a Rubí no hi ha acostament entre ERC i el partit socialista liderat per Ana María Martínez

El grup municipal ERC Rubí es va acostar ahir a l’Oficina d’Atenció Ciutadana de Rubí per presentar al·legacions a la proposta de pressupostos 2020 que es van aprovar en el darrer ple municipal, amb els vots a favor de l’equip de govern, format per PSC i En Comú Podem, l’abstenció d’ERC, i els vots en contra de Ciutadans, Veïns per Rubí i AUP.

Des d’Esquerra expliquen que la seva abstenció va ser motivada pel poc temps que van tenir per participar en la redacció del pressupost i fer les al·legacions pertinents ja que es va “presentar amb molt poc temps d’antelació als grups de l’oposició fent gairebé impossible l’aportació de propostes”.

Xavier Corbera, portaveu d’ERC Rubí, ha explicat que la primera i més important de les demandes per a la proposta dels pressupostos de 2020 té a veure amb l’habitatge i demanen un milió d’euros per atendre la necessitat d’habitatge públic a la ciutat, quantitat que procediria de l’Institut Català de Finances i es destinaria a Promocions Urbanes de Rubí (PROURSA). “El que ens costa el lloguer o la hipoteca de qualsevol habitatge va en funció de l’oferta i la demanda que hi ha en un municipi. Aquí tenim un miler de pisos tancats i una oferta estancada, en una bombolla immobiliària que afecta la compra i el lloguer”.

Entre les esmenes que han presentat també s’hi troba dotar de pressupost necessari per fer seguiment de serveis municipals privatitzats o disciplina urbanística, així com inversions o manteniment d'infraestructures poc visibles com és la previsió d’incendis, que des del grup municipal d’Esquerra consideren que és està infradotat.

Respecte a la resposta de l’equip de govern a les al·legacions d’ERC, el seu portaveu no és gaire optimista i assegura que “seria una llàstima de cara a la ciutat i no per a Esquerra perquè les propostes que fem és per millorar la ciutat i la vida dels nostres conciutadans” ha declarat Corbera.

Malgrat l’abstenció d’ERC per facilitar la investidura de Sánchez, a Rubí no hi ha cap canvi

En el pla general, i pel que fa a l’abstenció d’ERC per facilitar la investidura del nou president de l’Estat espanyol, Pedro Sánchez, el portaveu del grup municipal ha declarat que els escons que té Esquerra al Congrés són una eina més que tenen per resoldre el conflicte i arribar a la república. “No només ho ha fet Esquerra, també Bildu i el BNG, amb una trajectòria clarament independentista com nosaltres. Estem amb una debilitat del partit socialista espanyol i un enfortiment nostre que hem de saber utilitzar”.  

Tot i la situació del Govern central, Corbera considera que aquesta situació no es produirà mai a Rubí ni acosta cap posició a nivell local, i com ja va manifestar en la campanya en les darreres eleccions municipals de Rubí, mantenen al seu no a pactar amb el partit socialista. “El canvi en aquesta ciutat passa perquè els que ara hi són no hi siguin”, fent referència a l’equip de govern actual, liderat per Ana María Martínez, alcaldessa i portaveu del PSC, i Ànnia Garcia, segona tinenta d’alcaldia i portaveu d’En Comú Podem.

 

Més informació