ERC Rubí titlla de "caòtica" la situació de recursos humans a l'Ajuntament

Segons els republicans, les vagues de serveis socials i de dues escoles bressol municipals estan provocades per "la mala gestió" de l'equip de govern

ERC Rubí considera "caòtica" la situació de recursos humans a l'Ajuntament de Rubí. Joan Puntí, president de la secció local, i la regidora Marta Esparza, han manifestat a través d'un comunicat que l'Ajuntament es troba sense un cap d'àrea de recursos humans des del mes de gener.

"El procés per cobrir aquesta plaça s'hauria d'haver iniciat fa mesos per tal de no deixar mancada de direcció una àrea clau per al bon funcionament de l'administració, però no s'ha fet" i han afegit que per l'àrea ja han passat fins a quatre caps en els darrers sis anys.

Puntí ha responsabilitzat el regidor socialista Moisés Rodríguez per la falta de previsió. "Una de les conseqüències més recents d'aquesta situació de caos ha estat l'anunci de l'Ajuntament que el procés d'estabilització queda suspès temporalment".

Segons els republicans, les vagues de la plantilla de serveis socials bàsics i de les escoles bressol municipals Sol Solet i la Lluna estan provocades per "la mala gestió" de l'equip de govern. En relació amb la vaga de serveis socials, Puntí ha afirmat que "el sistema actual d'accés a les borses de treball de l'Ajuntament és obsolet i ineficaç, fet que ha provocat la no cobertura de baixes i la sobrecàrrega laboral que denuncia el comitè d'empresa".

Esquerra també denuncia la manca de transparència i les dificultats per accedir a la informació. Marta Esparza explica que, segons el web de contractació pública de la Generalitat, a finals del 2020 va finalitzar el termini de presentació d'ofertes per a la licitació del contracte de serveis dels treballs de valoració dels llocs de feina de l'Ajuntament de Rubí, que té per objecte determinar amb precisió el valor de les diferents funcions i elaborar un sistema equilibrat de salaris.

"Després de no obtenir cap resposta per part del govern municipal en un ple ordinari, Esquerra Rubí va haver de demanar per la via de transparència el contracte amb aquesta empresa, així com la documentació adjunta i les pròrrogues si existeixen. Atès que tampoc per transparència ha estat possible accedir a aquesta informació ha calgut recórrer un cop més a la Comissió de Garantia del Dret d'Accés a la Informació Pública (GAIP)".

Per a la formació local, "actualment, alguns sous estan complementats, de manera no justificada, amb productivitats i complements temporals fins a assolir sous desorbitats per les tasques desenvolupades". És per això que Esparza ha demanat aclarir aquesta situació "per evitar sospites d'amiguisme i tractes de favor". Els republicans insisteixen en el fet que la valoració de llocs de treball és fonamental per al procés d'estabilització. "Es fa difícil d'entendre com pot tirar endavant sense aquest instrument clau".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació