Esquerra de Rubí presentarà una moció per a l’elaboració d’un pla director d’arbrat

ERC espera l’informe tècnic que assenyalava la necessitat de talar l’arbre de Can Fatjó

Esquerra Republicana de Rubí ha citat als mitjans de comunicació locals a la plaça Nova de Can Fatjó, per anunciar que presentaran una moció en el proper ple municipal per elaborar un pla director d’arbrat a Rubí. Respecte a l’escenari escollit, el regidor Xavier Cots ha explicat que estan a l’espera de rebre l’informe tècnic que assenyalava la necessitat de talar el simbòlic arbre de la plaça per motius de seguretat.

Cots ha assegurat que la conclusió no és arribar a saber si s’havia d’haver talat o no l’arbre, sinó que “s’hauria d’haver fet alguna cosa abans, que els tècnics fessin una revisió periòdica de l’arbrat, que potser no és monumental o centenari però ha acompanyat la vida de moltes persones durant els anys que han residit a Rubí”.

Per al regidor d’Esquerra, “ara hi ha més pisos que arbres i no podem revertir aquesta situació però l’Ajuntament de Rubí es dedica a talar quan ja han passat els incidents i no revisa protocols ni vigila la supervivència d’aquests arbres”. Cots considera que la replantació d’arbres a la ciutat no és suficient i els que es col·loquen són viaris, amb la qual cosa no tenen l’alçada natural ni suficient copa per donar ombra.

Per a la formació política, els espais verds i l’arbrat exerceixen un paper fonamental envers les conseqüències del canvi climàtic i “és una manera de deixar enrere les places ermes, nues i dures s’han construït durant els últims 20 o 30 anys”.

Per aquest motiu, des d’ERC Rubí proposen en aquesta nova moció elaborar un pla director d’arbrat que inclogui un inventari del patrimoni arbori de Rubí per planificar-ne la seva renovació, millorar la formació del personal tècnic relacionat amb l’arbrat, aplicar nous tipus de sòl i paviments permeables per millorar la qualitat de les noves plantacions i de l’arbrat ja existent, així com unificar criteris de poda de l’arbrat, entre altres qüestions.


 

Més informació