Jaume Asens visita Rubí i els habitatges afectats per un fons voltor

El candidat d’En Comú Podem al Congrés a les pròximes eleccions del 10 de novembre, Jaume Asens, ha visitat Rubí per parlar de la problemàtica dels fons voltors i els lloguers abusius

Com ja avançàvem ahir, el Sindicat del Lloguer de Rubí ha denunciat l’increment del lloguer i mobbing immobiliari després de la compra de tres edificis de pisos a Rubí pel fons voltor Optimum al carrer Magallanes i Torrent de l’Alba. Fins aquí s’ha desplaçat aquest divendres al matí Jaume Asens, candidat al Congrés d’En Comú Podem per a les eleccions generals del 10 de novembre, en el primer dia de campanya.

Jaume Asens ha visitat Rubí acompanyat de la diputada Aina Vidal i d’Ànnia Garcia, tinent d’alcalde d’Habitatge pels comuns a la ciutat. Garcia ha recordat que aquests tres blocs de pisos no són els primers a Rubí afectats per un fons voltor i “unes polítiques que no tenen en compte l’habitatge com un dret, la qual cosa és especialment dramàtica a Rubí, amb una renda mitjana per sota de la comarca”. Garcia també ha recordat el gran nombre d’habitatges desocupats i ha reclamat polítiques estatals que acompanyin a regular els preus de lloguer.

Aina Vidal ha aprofitat la seva intervenció davant dels mitjans per recordar que 48 famílies de Rubí s'enfronten a pujades abusives de lloguer i acusar el partit socialista de connivència amb els fons voltors, fent referència a l’última reunió a porta tancada de Pedro Sánchez amb el fons d’inversió Blackstone. “Avui estem a Rubí per reivindicar que aquests fons voltors perdin la impunitat amb la que operen”.

Dels habitatges de Rubí afectats per la compra d'un fons voltor ja pengen pancartes que denuncien la situació FOTO: Redacció

Per la seva banda, Jaume Asens també ha criticat durament el partit socialista i ha declarat que “el PSOE és el partit de les renúncies al federalisme, a la derogació de la reforma laboral i a regular els preus del lloguer”. Asens ha assegurat que els fons voltors incrementen la bombolla immobiliària amb preus abusius que expulsen la gent jove de ciutats com Rubí. “El PSOE ha construït un paradís fiscal per als fons voltors i nosaltres volem acabar amb aquesta Suïssa per a ells i que paguin els seus impostos”. 

Asens ha assegurat que En Comú Podem són l’opció útil per plantar cara als fons voltors amb les mateixes polítiques que el seu partit ha dut a terme a l’Ajuntament de Barcelona i portar-les a l’Estat i al Congrés dels Diputats. “Hem de canviar les regles del joc i que els propietaris immobiliaris estiguin obligats a fer una reserva del 30% de les promocions a habitatges socials”. Asens ha afegit que cal regular els lloguers i establir uns topalls, a més de donar competències als ajuntaments per regular els preus de l’habitatge.

Els veïns i veïnes afectats pel fons voltor Optimum han portat pancartes. FOTO: Redacció

La visita de Jaume Asens a Rubí ha atret un gran nombre de mitjans de comunicació així com veïns i veïnes afectades pel fons voltor, que han seguit en tot moment la seva intervenció davant dels periodistes amb pancartes que titllaven el fons voltor Optimum de “carronyer”.

Entre les persones afectades s’hi trobava la Contxita Pueyo, una veïna pensionista amb un lloguer de 350 euros i que preveu una pujada de la mensualitat de més del 100%, tenint en compte que cobra poc més de 600 euros al mes. “M’han dit que em vagi buscant la vida (...) però en tot Rubí no hi ha pisos assequibles”.

Més informació