Junts fa públic un decàleg de mesures per millorar la seguretat a Rubí

Junts Rubí ha treballat noves mesures de seguretat als barris i urbanitzacions, com augmentar els recursos de la policia o elaborar mapes delinqüencials

La setmana passada, Junts Rubí feia públic un decàleg de mesures de seguretat, ampliant les propostes que ja van llençar al novembre. Algunes d'aquelles propostes van ser augmentar la presència policial a peu, instaurar sistemes de videovigilància i millorar la il·luminació, amb enllumenat intel·ligent.

Més info: Junts Rubí proposa mesures per combatre la inseguretat

La formació explica que aquestes mesures venen donades després de conversar amb diversos responsables d'establiments que han estat víctimes de robatoris o d'intents de robatori, i de conèixer informacions sobre detencions a persones que acumulen molts antecedents per delictes similars.

"En aquestes situacions hi ha diversos problemes: el primer, la pèrdua econòmica que suposa el robatori; la despesa que suposa canviar vidres, persianes o el que sigui que s'hagi malmès per entrar a robar; després, el fet d'haver de perdre tot un matí o tot un dia per presentar la denúncia, amb la qual cosa el comerç no pot obrir; i per últim, el fet que els infractors no triguin ni 24 hores en tornar a ser al carrer i, en molts casos, tornar a delinquir", explica Ivan Vila, l'alcaldable de la formació.

El cap de llista també s'ha reunit amb agents dels sindicats de la per tal d'elaborar una proposta el màxim de completa possible respecte a la seguretat al municipi. Segons dades del Ministeri de l'Interior, el delicte de robatori amb força a establiments han augmentat aquest 2022, i per això cal abocar més recursos a evitar-los.

Més seguretat per als comerços i una unitat específica d'Urbanitzacions

Respecte al comerç, la formació ha apuntat noves mesures per incrementar la seguretat de manera real: per una banda, patrullatge d'agents de paisà, i per una altra banda, elaborar mapes delinqüencials per decidir on cal reforçar els controls policials i reforçar la seguretat amb altres sistemes com la videovigilància.

Pel que fa a l'organització policial, Junts també proposa que es creï una unitat policial específica per a les urbanitzacions, que contempli una formació concreta i un coneixement extens del territori i el veïnat.

"No només necessitem més policia, sinó més recursos per a la policia, que és la que realment pot actuar davant d'un delicte o situació conflictiva, com a agent de l'autoritat", ha dit Magda Vives agent de mossos d'Esquadra jubilada i membre de la llista de Junts. En aquest sentit, l'alcaldable s'ha fet seva una proposta que van sorgir arran de la reunió amb agents dels sindicats dels Mossos a Rubí: que disposin de càmeres corporals i unipersonals per a cada agent. A més, es compromet a assumir la gestió de la Policia Local directament des de l'Alcaldia, i que es faci un reconeixement públic i explícit a la seva tasca diària.

La seguretat, més enllà de la perspectiva policial

La formació ha incorporat dues noves propostes per fer de Rubí una ciutat més segura: que s'apliquin criteris de prevenció de la inseguretat en el disseny d'espais, i la instauració d'un servei de bus i de taxi municipal nocturn per garantir la tornada segura a casa, incorporant el sistema de parada a demanda a l'autobús.

La primera proposta té a veure amb la que Junts ja va explicar al novembre, de millora integral de la qualitat de l'espai públic. Ivan Vila insisteix que "si tu tens una plaça molt ben decorada, però les rajoles del terra estan aixecades, o tens molt bona il·luminació, però una vegetació o obstacles visuals, no serveix per res". És per això que, en la reforma integral dels espais, cal aplicar els criteris de seguretat.

Finalment, i relacionada amb una altra proposta de caràcter més global, Ivan Vila proposa que el servei d'autobús urbà s'ampliï a l'horari nocturn, incloent-hi el servei de parada a demanda, per garantir la seguretat dels viatgers i viatgeres; i estudiar la implementació d'un servei de taxi municipal subvencionat per garantir una tornada segura a casa.

El decàleg de mesures proposades per Junts és el següent:

  1. Augmentar el nombre d'agents de Policia Local.
  2. Recursos tecnològics per a la Policia Local.
  3. Elaborar mapes delinqüencials.
  4. Lluita contra les ocupacions conflictives.
  5. Unitat de policia específica per a urbanitzacions.
  6. Criteris de seguretat en el disseny dels espais.
  7. Servei de bus i taxi nocturn.
  8. Estudiar la possibilitat d'obrir comissaries de Districte.
  9. Treballar per endurir els càstigs als multireincidents, tant en l'àmbit penitenciari com de l'educació social i la prevenció.
  10. Acte d'homenatge a la Policia Local el dia del patró.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.