Junts per Rubí expressa el seu suport als condemnats i a les seves famílies

Junts per Rubí condemna el resultat de la sentència i reclama la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques

Un cop coneguda la sentència del Tribunal Suprem que condemna a penes de presó d’entre 9 i 13 anys als líders del procés, des de Junts per Rubí han emès un comunicat per manifestar la seva “més enèrgica protesta pel que considerem una sentència injusta que vulnera tots els drets fonamentals democràtics”.

La formació considera que aquest ha estat un judici polític que mai s’hagués hagut de produir. “Amb aquesta sentència s’està condemnant els més de dos milions de persones que varen exercir el dret a la participació en el referèndum de l’1 d’octubre de 2017”.

A més, apunten que és una sentència que esquerda les bases democràtiques de l’Estat espanyol, ja que crea jurisprudència i posa en qüestió fets com el dret a la manifestació i concentració, la llibertat d’expressió, de pensament i de participació política.

Junts per Rubí titlla “d’involució democràtica” el resultat condemnatori de la sentència i reclama la llibertat de totes les persones preses i exiliades polítiques “perquè no han comès cap delicte”. Tanmateix, expressen un el seu suport a les persones condemnades i les seves famílies i recolzen les iniciatives ciutadanes, institucionals i socials que denunciïn i protestin per aquesta sentència.

Més informació