L’AUP demanarà facilitar l’empadronament a Rubí

Segons l’AUP, la legislació obliga a l’Administració local a empadronar tota persona que demostri que viu a la població

L’Alternativa d’Unitat Popular (AUP) ha emès un comunicat en el qual anuncia que presentarà tres mocions en el proper Ple municipal de Rubí, que tindrà lloc aquest dijous 26 de setembre. Tres mocions seran de caràcter mediambiental i, la quarta, referent a les dificultats d’empadronament a la ciutat.  

En aquest sentit, la formació liderada per Betlem Cañizar, ha explicat que recull la moció que la plataforma ‘Rubí per l’empadronament’ ha fet arribar als diferents partits polítics de Rubí. La plataforma està formada per l’associació de veïns de Les Torres, Rubí Acull, Rubí Solidari, el Centre d'Educació Especial de Ca N'Oriol (ACSPROSC) i l’Associació Rubí Sociocultural i Integració (ARSI).

Segons l’AUP, la plataforma té documentada la dificultat per l’empadronament de persones que no reuneixen els requisits que exigeix l’Ajuntament, però que viuen a Rubí i proposa, d’acord amb la legislació vigent que afirma que “l’Administració local té l’obligació d’empadronar tota persona quan es demostra que viu a la població”, tot un seguit de mesures perquè aquests empadronaments siguin possibles.

L’empadronament, motiu de consulta habitual al Síndic de Greuges de Rubí

La Memòria 2018 del Síndic de Greuges de Rubí, presentada durant el mes de març per la síndica Milagros Calleja, ja apuntava que una de les consultes amb més incidència durant l’any passat va ser  l'empadronament, sobretot per a les persones nouvingudes a la nostra ciutat. Segons Calleja, el padró és bàsic perquè és "el primer document que rep una persona que adquireix la ciutadania i actualment el temps per obtenir-lo es dilata excessivament".

Declarar l’emergència climàtica a la ciutat

L’AUP també presentarà tres mocions de caràcter mediambiental. La primera d’elles té com a objectiu que a Rubí es decreti l’emergència climàtica i que el Pla d’Ordenació Urbanístic Municipal (POUM) incorpori aquesta consideració. La segona és una moció en suport de l’emergència climàtica i per una llei de residu 0, que aposti decididament per aconseguir  un 70% de recollida selectiva mínim, l’ús d’energies 100% sostenibles, i l’elaboració d’una Llei Catalana de Residu Zero.

Per últim, l’AUP presentarà una moció per promoure uns entorns escolars més saludables i segurs a través de la reducció del trànsit motoritzat, la promoció del transport a peu i no motoritzat o l’increment del verd a les escoles.

Més informació