Llum verda a la moció per garantir l'accés universal a les extraescolars

Les diferències ideològiques dels diferents grups municipals han tensat el debat del plenari

Aquest 29 de febrer ha tingut lloc el ple municipal de febrer, que ha estat marcat per diferents retrets i tensions durant el debat, però que ha acabat amb unes emotives paraules de comiat per part de la regidora d'En Comú Podem Ànnia Garcia. Així doncs, s'han tombat tres mocions, s'han aprovat tres i s'han retirat dues en l'últim moment. En aquesta sessió també s'ha llegit la declaració institucional amb motiu del dia 8 de març i una altra donant suport al poble sahrauí en commemoració del 47è aniversari de la República Àrab Sahrauí Democràtica.

Les mocions que més retrets s'han emportat han sigut les aportades per PP i VOX. El Partit Popular demanava que es col·loqués un retrat del rei Felipe VI a la Sala de Plens per tal de "complir amb el reglament". ECP, AUP, Veïns i PSC han coincidit en el fet que no és un tema rellevant per a la ciutadania de Rubí i que no aporta res, tot i això, PSC s'ha abstingut, perquè tal com ha comentat el regidor Rafael Güeto, ells "no tenen cap problema" amb què sigui la fotografia.

Més info: El PP de Rubí demanarà que es posi una imatge de Felip VI a la sala de plens

ECP han votat en contra i la regidora del grup, Ànnia Garcia, ha fet referència al text de la moció: "equiparen el cop d'estat del 23F als fets de l'octubre del 2017, siguin una mica seriosos". L'AUP ha fet ús de la ironia de la mà de la seva portaveu, Marina Dolset, dient que "avui porten una moció molt important per Rubí, ja veiem les cues de l'OAC de la gent fent instàncies". Cristian Ruiz, regidor de Veïns per Rubí, ha afegit "tinc davant l'enquesta de satisfacció ciutadana i no trobo enlloc que en aquesta sala hi hagi una imatge del rei o no preocupi als rubinencs".

La segona moció del PP instava al govern municipal a què segueixin les negociacions amb la Generalitat per aconseguir un Hospital de referència, i en la seva intervenció, Juan José Giner, portaveu del PP ha acusat directament l'alcaldessa de no fer suficient per aconseguir aquest hospital. Tant ECP com AUP, PSC i Veïns han coincidit en el fet que la moció no aporta res nou, tot i que aquests últims han votat a favor perquè "sempre votarem a favor de qualsevol iniciativa de demanar un hospital". Fins i tot, el portaveu d'ECP, Andrés Medrano, l'ha titllat "d'oportunista", també perquè justament la Coordinadora per una Sanitat Pública de Rubí ja els va avisar que al ple de març presentarien una moció similar i van demanar al PP que retiressin aquesta. El ple ha tombat la moció amb els únics vots a favor del PP, Vox i Veïns.

La tercera moció que tampoc ha prosperat ha sigut la presentada per VOX per denunciar les "catastròfiques conseqüències que ha tingut el Pacte Verd Europeu" per als interessos nacionals i en defensa del sector primari espanyol. De nou la resta del plenari han sigut molt crítics, i alguns grups han afirmat que estaven negant el canvi climàtic i que era un atac directe a l'agenda 2030. Només ha tingut el vot a favor de VOX i l'abstenció del PP.

Mocions que han obtingut llum verda

De les mocions que sí que han tingut llum verda ens trobem amb la presentada per Veïns en suport a les entitats rubinenques i per la millora dels equipaments que gestionen. Aquesta s'ha aprovat amb els vots favorables del PP, ERC i Vox; les abstencions de l'AUP i ECP i el vot en contra del PSC. Aquests tres últims partits han remarcat que ja s'estava treballant en tot allò que demana la moció, amb un tema que s'ha portat a debat més d'un cop, en aquest sentit, Dolset ha afegit "aquesta és la moció allioli, perquè porta propostes ja repetides, que s'han debatut i proposat moltes vegades, amb accions que ja s'estan duent a terme". La moció presentada per ECP per l'establiment d'un sistema de beques que garanteixi l'accés universal dels infants i joves a les activitats extraescolars s'ha provat sense molts problemes.

Els grups municipals d'AUP, ERC i ECP han portat al ple una moció conjunta sobre el conflicte d'Israel i Palestina demanant la pau i la cessió de la venda d'armes. PSC i Veïns han donat suport

L'AUP ha retirat la moció que presentava per fomentar la informació i la participació en el procés del nou POUM i VOX ha retirat la seva amb relació a la Zona de Baixes Emissions.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.