Meritxell Lluís: “Josep Rull està indignat, com tots els presos i preses”

Meritxell Lluís, dona de Josep Rull i portaveu de Junts per Terrassa, demana el vot per a Junts per Catalunya a Rubí

Junts per Catalunya ha fet acte de presència a Rubí aquest dimecres per partida doble. Per una banda ha vingut Meritxell Budó, consellera i portaveu de la Generalitat, i Meritxell Lluís, muller de Josep Rull i portaveu del grup municipal Junts per Terrassa.

Lluís, igual que Budó, ha demanat el vot per a Junts per Catalunya i ha recordat que va com a candidata número 2 per al Senat en les pròximes eleccions del diumenge 10 de novembre. “Hi volem ser al Senat i al Congrés perquè allà on es decideixin coses sobre Catalunya hi volem ser”.

La dona de Josep Rull, condemnat a 10 anys i mig de presó, ha recordat que Junts per Catalunya “va néixer un cop aplicat el 155 (...) i el president Carles Puigdemont va demanar fer una candidatura la més àmplia possible”. Segons Meritxell Lluís, es va intentar que totes les forces independentistes anessin en una mateixa llista però no va ser possible.

Preguntada per la possibilitat de constituir un grup parlamentari únic, Lluís ha insistit a dir que “en moments excepcionals com els que estem, el que hauríem volgut fer és una llista unitària. (...) Per a nosaltres la independència és un mitjà per millorar la vida de la ciutadania”

Respecte a Josep Rull, Meritxell Lluís ha reconegut que “està indignat, com tots els presos i preses i també els exiliats, però estan ferms i amb les conviccions més granítiques que mai. Ens demanen dues coses: la violència no ens representa però s’ha de sortir al carrer”. Respecte a un possible indult, Meritxell Lluís ha assegurat que Josep Rull no l’acceptaria mai ja que suposaria acceptar que ha comés un delicte.

Més informació