Partits d’esquerres de Rubí demanen passar a l’acció davant l’emergència climàtica

Moció conjunta d’Esquerra Rubí, En Comú Podem i Alternativa d’Unitat Popular davant l’emergència climàtica

Esquerra Republicana de Rubí ha anunciat que presentarà una moció conjunta amb En Comú Podem i Alternativa d’Unitat Popular en el Ple municipal d’aquesta tarda per demanar accions concretes a Rubí davant l’emergència climàtica i donar suport a la cimera sobre el canvi climàtic organitzat per l’ONU que té lloc a Nova York aquests dies.

Òscar Arnaiz, regidor d’ERC, ha recordat les morts prematures i la multitud de problemes de salut que causa la contaminació en la població. “Cal garantir la viabilitat del nostre planeta (...) i considerem que les institucions locals com l’Ajuntament de Rubí poden donar una resposta positiva al context que vivim”.

Propostes d’ERC per a la ciutat de Rubí en matèria mediambiental

A banda de la moció conjunta, els republicans de Rubí presentaran propostes concretes en matèria mediambiental per la ciutat de Rubí. Per al portaveu d’Esquerra Rubí, Xavier Corbera, “Rubí és una ciutat grisa i contaminada. Hem de passar de la retòrica als fets i Rubí s’ha de preguntar què vol fer: si vol ser una ciutat bruta, contaminada i sorollosa o vol ser una ciutat neta, que respiri aire pur i endreçada”.

Per aquest motiu, des d’ERC plantegen crear una zona de baixes emissions, alternatives al cotxe, donar eines per evitar desplaçaments innecessaris amb una millor administració local electrònica, així com millorar el transport públic, començant pels vehicles de l’Ajuntament de Rubí. També proposen reformar l’espai públic amb un criteri que tingui més en compte l’entorn natural i promocionar el transport privat de forma compartida.  

Més informació