La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí apel·la a la unitat i a un estat propi quatre anys després

Al voltant d'un centenar de persones es concentren quatre anys després del referèndum a la plaça de la Nova Estació, batejada de nou com a plaça 1 d'Octubre

Els partits i entitats sobiranistes que conformen la Plataforma 1 d'Octubre de Rubí han commemorat el quart aniversari del refèrendum, amb concentracions tant al matí com al vespre, apel·lant novament a la unitat quan es compleixen quatre anys "del major acte de desobediència civil que s'ha fet a Europa en molts anys". 

A primera hora del matí, s'ha concentrat una trentena de persones davant el Casal d'Avis de Rubí, el mateix dia que se celebra el Dia internacional de la Gent Gran en un dels centres de la ciutat que va romandre obert per poder votar ara fa quatre anys en un referèndum per la independència que va acabar amb càrregues policials en molts dels espais oberts arreu de Catalunya. 

Més info: Concentració davant del Casal d'Avis de Rubí per recordar el quart aniversari de l'1-0

Aquest mateix divendres al vespre, al voltant d'un centenar de persones s'han concentrat a la plaça de la Nova Estació, on s'ha tornat a col·locar una placa amb el nom de plaça 1 d'Octubre.

La plaça de la Nova Estació, batejada de nou com a plaça 1 d'Octubre. FOTO: NHS

La plaça de la Nova Estació, batejada de nou com a plaça 1 d'Octubre. FOTO: NHS

Jordi Voltes ha estat l'encarregat de llegir una manifest "unitari", on s'ha demanat un estat propi per decidir sobre la gestió dels trens i aeroports, per obligar a les plataformes audiovisuals a incloure un 50% dels continguts en català o occità, per poder regular les tarifes elèctriques o per disposar d'una legislació penal "realment democràtica". 

Durant l'acte, les persones concentrades han cantat L'Estaca i el Cant dels Segadors, i com a colofó s'ha llençat una traca de petards. A més, s'ha s'ha convocat al "bloc antifeixista" aquest dissabte al matí davant la instal·lació d'una mesa informativa de VOX a la rambla dels Ferrocarrils. 

La Plataforma 1 d'Octubre de Rubí està integrada per l’ANC, Òmnium, els CDR, el Consell Local per la República i els partits independentistes de l’Alternativa per l’Unitat Popular, Esquerra i JuntsxCAT.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.