El ple aprova una bústia ètica, la millora de la deixalleria i la reubicació de la colònia de gats

Llum verda al nou servei d’acolliment d’urgències residencials del carrer Belchite

El ple municipal de Rubí del mes de gener ha aprovat diversos assumptes per unanimitat de tots els grups polítics, com és la creació d’una futura bústia ètica de l’Ajuntament de Rubí.

Tal com ha manifestat la regidora dels comuns, Elena Montesinos, serà un nou canal de denúncies, diferent al de queixes o avisos. “Ens dotem d’una eina eminentment digital que ens permet informar de forma confidencial d’actuacions contràries als principis ètics, neutralitat o objectivitat que tutelen la gestió dels recursos públics, per part del personal de l’Ajuntament i entitats vinculades”.

Segons la regidora del Servei de Ciutadania, és una eina de “detecció però també dissuasòria”, que servirà per pautar la gestió pública i augmentar la confiança de la ciutadania en l’administració local, en aquest cas.

La sessió plenària ha servit per donar llum verda al projecte de construcció d’un nou refugi per a gats a Rubí Sud, que servirà per reubicar i reconfigurar la colònia felina actual del Camí de la Riera.

El regidor de Medi Ambient, Andrés Medrano, ha explicat que en aquesta zona hi ha previstes obres en un equipament esportiu que provocaran que hi hagi més vehicles i persones. “Això no vol dir que l’espai de Cova Solera desaparegui però no podrà funcionar com ara”, ha dit.

En aquest sentit, explica que el nou refugi estarà a una part de la ciutat prou allunyada de la més habitada, “en una zona més forestal”, i comptarà amb un entorn arbrat i casetes de fusta.

Medrano ha aprofitat per recordar la tasca indispensable que fan les entitats de protecció animal a la ciutat, “amb la col·laboració de Benestar Animal”, i ha reconegut que falten recursos i que s’està “intentant millorar la seva gestió”.

El ple municipal de Rubí de gener s'ha retransmès per streaming

El ple municipal de Rubí de gener s'ha retransmès per streaming

D’altra banda, les diferents formacions polítiques han estat d’acord en aprovar la millora de la deixalleria de Cova Solera. “El que es pretén amb aquest projecte és la millora de l’espai, especialment el d’interacció entre treballadors i usuaris”, ha avançat el portaveu d’En Comú Podem, Andrés Medrano.

Per aquest motiu es crearà una zona coberta a l’entrada, la construcció d’una caseta d’obra i altres recursos que permetran millorar la situació de les persones que hi treballen.

El ple municipal també ha tirat endavant el reglament del nou servei d’acolliment d’urgències residencials del carrer Belchite, que es preveu que es posi en marxa abans de l’estiu i que oferirà 34 places per a persones o unitats de convivència en situació de vulnerabilitat, urgència social o exclusió residencial que no comptin amb una alternativa habitacional.

Alhora, la sessió plenària d'aquest dijous ha ratificat la reducció temporal del preu dels títols multiviatge i els abonaments del transport públic col·lectiu. Així, durant el primer semestre de 2023, l’Ajuntament de Rubí mantindrà les tarifes del transport públic amb els mateixos descomptes que es van aplicar el setembre de 2022: la targeta multiviatge T-10 seguirà costant 4,5 euros, en lloc de 9, i la T-Estudiant valdrà 14,5 euros, en comptes de 29 euros.

Mocions 

Pel que fa a les mocions, ha tirat endavant la presentada per l'AUP, per incrementar els ajuts econòmics als infants de Rubí fins als 17 anys. En canvi, la proposta de Ciutadans per sol·licitar una deducció extraordinària en l'IRPF per a alleujar a les famílies per la pujada de tipus d'interès hipotecari no ha tirat endavant perquè només ha aconseguit el suport d’ERC. EN canvi, PSC, ECP i l’AUP hi han votat en contra i Veïns per Rubí s’ha abstingut.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació