Roberto Martín (Ciutadans): "Els policies han d'estar preparats i amb els recursos necessaris"

El candidat a l'alcaldia de Rubí de Ciutadans explica alguns dels projectes principals del seu programa electoral

El TOT Rubí continua amb la ronda d'entrevistes als alcaldables de cada partit per a les eleccions municipals del 28 de maig. Avui li toca a Roberto Martín, candidat de Ciutadans, formació que ara mateix té tres regidors al consistori.

Martín té 42 anys i va aterrar a la nostra ciutat fa 12. És periodista de professió tot i que actualment la seva dedicació a la formació local és completa. "Si vols dedicar-te al 100% a les necessitats dels veïns de Rubí has de tenir una dedicació plena".

Pel que fa al seu bagatge polític, durant els últims anys ha estat sempre ficat al món de la política, però no va ser fins al 2019 que li van oferir formar part de la llista electoral de Ciutadans i va acceptar, ja que es va sentir atret pels valors i els ideals del seu programa. "Vaig acceptar perquè el meu compromís amb la ciutat on visc i viuen les meves filles és absolut".

Més info: Roberto Martín, candidat de Ciutadans per a les eleccions municipals de Rubí de 2023

Ens podries dir quins són els eixos del teu programa electoral?

El projecte que nosaltres desenvoluparem pel 2023 està dividit en 4 eixos, el primer és la seguretat. Nosaltres sempre denunciat que aquesta ciutat no ha estat la ciutat segura que havia d'haver estat. Per tant, apostem per l'ampliació del cos de la policia local i dels seus recursos. És molt important que aquest Ajuntament retorni el bon nom de la policia local i que es faci un treball intens per explicar-li a la ciutadania la importància d'aquest cos.

"Volem donar seguretat a la ciutadania, però també la sensació de seguretat"

Nosaltres volem donar seguretat a la ciutadania, però també la sensació de seguretat. Per això proposem implantar comissaries itinerants en els barris que són més conflictius per tal que els policies puguin respondre amb immediatesa als problemes que puguin sorgir. Els policies han d'estar al carrer, però han d'estar preparats i amb els recursos necessaris.

El segon eix és el de les persones. Dins d'aquest eix hem subdividit a la gent gran, als joves i als infants. Pel que fa a la gent gran, nosaltres volem crear la primera regidoria 60+ dirigida directament a tractar tots els temes de la gent més gran de 60 anys. També ens comprometem a construir una nova residència de gent gran per ampliar el nombre de places i, dins d'aquest complex, també un centre de dia.

"Aquest Ajuntament fa 20 anys que no fa una bona planificació de l'habitatge públic"

Pel que fa a la gent jove, creiem que el seu principal problema és que vol emancipar-se i fer la seva vida. Ara trobem que molts d'aquests joves no poden accedir a l'emancipació. Com esclatem aquesta bombolla immobiliària? Creant pisos. Aquest Ajuntament fa 20 anys que no fa una bona planificació de l'habitatge públic. És el moment de construir habitatge protegit i que els joves tinguin més ajudes.

Roberto Martín, candidat de Ciutadans a Rubí: FOTO: E.L.

Roberto Martín, candidat de Ciutadans a Rubí: FOTO: E.L.

Pel que fa als infants, aquests tenen dos serveis que estan en perill. El primer són les escoles bressol que estan reclamant des de fa molt de temps millores salarials i en molts altres aspectes. Nosaltres sempre hem defensat que existeixi una relació publico-privada, però som conscients que quan no funciona, s'ha de municipalitzar. Per tant, nosaltres en el nostre programa electoral incloem la remunicipalització de les escoles bressol.

El segon servei és el de pediatria. Ara mateix els infants de Rubí no tenen un servei de pediatria als nostres caps. L'any 2019 nosaltres ja van proposar crear una mena de consultori pediàtric municipal. És cert que això és competència de la Generalitat, però hi ha buits legals que ens permetrien tenir una consulta dins de Serveis Socials.

"Apostem per fomentar la creació de noves empreses i donar subvencions a persones emprenedores"

El tercer eix són els autònoms i comerços de la nostra ciutat. Nosaltres volem apostar per fomentar la creació de noves empreses i donar unes subvencions directes per a persones emprenedores. També volem que els que ja ho són i que no arriben al salari mínim interprofessional, tinguin la possibilitat d'accedir a un microcrèdit a tipus d'interès 0. Altres Ajuntaments ho van fer i aquí ni tan sols es va estudiar la possibilitat.

"Volem eliminar la figura de l'agent cívic i crear dos agents nous"

Últim eix, barris i urbanitzacions. Aquest eix dona força a un pla de manteniment de la nostra ciutat. Aquest pla s'ha de pactar amb les entitats veïnals. Dins d'això, volem eliminar la figura de l'agent cívic i crear dos agents nous. Primer l'agent 60+, un agent que ajudarà a la gent gran, puntualment, acompanyant-la a metges o a fer gestions. Segon, un agent que s'encarregarà d'assegurar-se que les obres en aquesta ciutat s'acaben amb qualitat i que els diners s'inverteixen on s'han d'invertir.

Es va aprovar a principis de mandat una moció que garantia que el 15% del pressupost municipal anés destinat a les urbanitzacions, això no s'està complint. Nosaltres treballarem en invertir aquest 15% a les nostres urbanitzacions.

"Rubí és una de les ciutats que més problemes de seguretat ha tingut en els últims anys"

Pel que fa al primer eix, que és la seguretat, el pla anti ocupes continua sent el pal de paller de la vostra formació?

És un punt important dins del nostre projecte. Rubí és una de les ciutats que més problemes de seguretat ha tingut en els últims anys i dins de la inseguretat estan les màfies ocupes. Quan nosaltres parlem d'ocupació no parlem de qualsevol ocupació, parlem de les ocupacions que fan malbé i les màfies que fan negoci amb aquestes propietats, aprofitant-se del malestar de moltes famílies que sí que necessiten una solució residencial.

¿Com contempla aquest pla diferenciar entre persones que realment ho necessiten de les que no?

Els cossos de seguretat saben perfectament quines són les ocupacions d'un estil i quines d'un altre. També sabem que quan una família ocupa un pis per necessitat, en la majoria dels casos està sent atesa pels serveis socials de la nostra ciutat. Per tant, és fàcil de discernir quin tipus d'ocupació hi ha.

"Rubí no està preparada urbanísticament per a persones que van en cadira"

Pel que fa a la mobilitat i l'adaptabilitat de la ciutat, que creus que falla?

La ciutat de Rubí no està preparada urbanísticament per a persones que van en cadira de rodes o que tenen alguna diversitat funcional, però és que tampoc hi ha hagut interès municipal perquè això es resolgués. Nosaltres dediquem uns minuts a cada ple a tractar la problemàtica i demanar, per exemple, que hi hagi adaptacions a passos de vianants.

Amb qui estaríeu disposats a pactar arribat el dia?

Nosaltres estem disposats a parlar amb tothom de projectes de ciutat. Si parlem de Governs, Ciutadans no té cap problema en pactar amb aquelles forces que estiguin disposades a complir la constitució i les lleis.

"Nosaltres hem sigut l'única força constitucionalista"

Quines són les teves expectatives per a les pròximes eleccions? Veus possible mantenir els 3 regidors?

En aquests quatre anys hem treballat per resoldre els problemes de la ciutadania, no hem pensat quants regidors treure'm. Nosaltres hem sigut l'única força constitucionalista durant aquest mandat, l'única que ha defensat la llibertat, el liberalisme, que ha defensat els comerços i els autònoms.

Com t'agradaria que fos el Rubí del futur?

Vull que la ciutat de les meves filles sigui una ciutat més amable, més neta i més ben planificada, però també una ciutat on la gent sigui més cordial i cívica, i això és feina de tothom.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.