Rubí es disposa a celebrar una Diada Nacional de Catalunya diferent per la Covid-19

Ofrena floral pel matí i mobilitzacions en tres punts de la ciutat a la tarda, entre mesures de seguretat sanitària

Les mesures de seguretat sanitària per la Covid-19 marcaran la Diada Nacional de Catalunya d’enguany. Per començar, la ciutat no ha presenciat la tradicional Marxa de Torxes ni altres activitats de prediada i, a diferència d’anys anteriors, no hi haurà una gran manifestació a la ciutat de Barcelona, sinó que es faran concentracions descentralitzades a les 17 h davant els edificis de l’Estat d’arreu del territori.

Pel que fa als actes institucionals, a Rubí es manté l’ofrena floral de partits polítics i entitats a la plaça Onze de Setembre, però es restringeix el nombre de persones que representen les associacions a dues per organització, i ho hauran de fer amb una limitació de temps per evitar l’acumulació de persones al voltant del monument Dempeus, de l’artista rubinenca Pepa de Haro.

Ofrena floral a la plaça Onze de Setembre

Els actes instiucionals arrencaran a les 9:30 amb l'actuació musical de la Cobla Principal del Llobregat amb un repertori de temes tradicionals i populars. Tot seguit es farà l'ofrena floral institucional del consistori amb la presidència de l’alcaldessa, Ana María Martínez, conjuntament amb els portaveus dels grups municipals. Després de sentir-se l'himne de Catalunya es farà l’ofrena floral d’organitzacions polítiques i de les entitats, pel següent ordre: partits polítics de major a menor representació al consistori, partits polítics sense representació, entitats i ciutadania. L'acte institucional acabarà sobre les 11:30 h amb el Cant dels Segadors

Mobilitzacions en tres punts de la ciutat

La Diada de Catalunya d’enguany se celebrarà a Rubí davant dels jutjats del carrer Pere Esmendia, a les 17 h. L’Assemblea Nacional Catalana (ANC) considera que és el “lloc idoni per demanar una altra manera de fer justícia”.

Per evitar aglomeracions i el risc de contagi, també es preveu que una part de les concentracions tinguin lloc, a la mateixa hora, a la plaça Doctor Guardiet i a la plaça Catalunya de Rubí.

Des de l’ANC expliquen que se seguirà en tot moment les indicacions donades pel PROCICAT i les persones del servei d’ordre vetllaran perquè tothom porti posada la mascareta i mantingui la distància de seguretat.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.