Rubí es prepara per viure una nova Diada Nacional de Catalunya

S’espera que centenars de rubinencs es desplacin a la manifestació de Barcelona

Rubí es prepara per viure una nova Diada Nacional de Catalunya, en aquesta ocasió amb el record més viu que mai als presos polítics i les persones exiliades.

Els actes principals de la ciutat en commemoració a la Diada Nacional de Catalunya tindran lloc a la plaça Onze de Setembre de Rubí. A les 10:30 h hi haurà una ofrena floral dels partits polítics i entitats rubinenques, i es començarà amb els partits polítics de major a menor representació al consistori, tot seguit dels partits polítics sense representació i les entitats.

A les 11:30 h es realitzarà l’ofrena del consistori amb l'alcaldessa i els portaveus dels grups municipals i es cantarà l’himne dels segadors. Després hi haurà ball d'homenatge de l'Esbart Dansaire de Rubí, actuació de l'Obrador Coral de Rubí i la Societat Coral Unió Rubinenca. La cerimònia acabarà amb una sardana de la Colla Galzeran i una actuació de la cobla La Principal del Llobregat.

Assistents a la manifestació de la Diada Nacional de Catalunya a Barcelona

La marxa de torxes, preludi de la manifestació a Barcelona

La marxa de torxes d’ahir nit pels carrers de moltes ciutats, com la de Rubí, va ser el preludi de la Diada d’enguany, que tindrà com acte principal una manifestació independentista aquesta tarda a Barcelona, organitzada per l’Assemblea Nacional Catalana (ANC) i amb la col·laboració d’Òmnium Cultural i l’Associació de Municipis per la Independència (AMI).

La manifestació a Barcelona ocuparà bona part de la Gran Via, i tindrà el seu epicentre a la plaça Espanya, on confluiran els manifestants des dels sis carrers circumdants: Creu Coberta, Tarragona, Gran Via, Paral·lel i Maria Cristina. Els rubinencs i rubinenques estan convidats a participar-hi al tram 13 de la manifestació, situat molt a prop de la plaça Espanya.

Òmnium Cultural de Rubí ha disposat autocars que sortiran a les 14 h des de l’Escardívol. Ja ha omplert sis autobusos però ahir encara quedaven algunes places disponibles per baixar amb els Autocars Franquesa (c/ Francesc Macià 63) a un preu de 9 euros. L’entitat es traslladarà a la manifestació de Barcelona sota el lema "11S Objectiu Independència”.

 

 

Més informació