Seguiment desigual de la vaga general a Rubí

Crònica de la jornada de vaga general a Rubí

La vaga general convocada per la Intersindical-CSC i la Intersindical Alternativa de Catalunya ha tingut un seguiment desigual per part de comerços i ciutadania a la ciutat de Rubí.

L'avinguda de Barcelona a mig matí. FOTO: Redacció

A primera hora del matí rubinencs i rubinenques sortien des de l’aparcament de l’Escardívol per sumar-se a la marxa per la llibertat des de Sant Quirze i anar a peu fins a Barcelona, on l’acte central tenia lloc a les 17h a Jardinets de Gràcia.

Arribada de la marxa per la llibertat des de Sant Quirze a Barcelona. FOTO: Cedida

L’únic moment de tensió s’ha viscut al piquet instal·lat a la carretera de Molins de Rei, a l’altura de la rotonda de Cova Solera. Una desena de persones han bolcat uns contenidors abans de les 8 h i hi ha hagut un petit enfrontament amb els Mossos d’Esquadra, que els han dispersat ràpidament per reestablir el trànsit.

Contenidors bolcats a Rubí

Pel que fa a comerços i establiments, hi havia pocs tancats, alguns amb mitja persiana baixada o amb menys llum de l’habitual. Molts d’ells han tancat a mesura que s’acostava la marxa antifeixista que ha recorregut els carrers del centre de la ciutat a mig matí.

La marxa antifeixista ha recorregut els carrers del centre de Rubí. FOTO: Redacció

La marxa antifeixista s’ha aturat davant la seu d’alguns bancs i s’ha aturat a la comissaria de la policia nacional, custodiada per diversos cotxes de Mossos d’Esquadra. En aquest punt els manifestants han llegit un manifest on han denunciat la violència policial dels darrers dies i la tergiversació d’alguns mitjans de comunicació.

Més informació