Una seixantena de persones a Rubí es concentren per Palestina i Colòmbia

Moment de tensió amb una persona contrària als manifestants que ha requerit la intervenció de la policia

Aquest dimecres a la tarda una seixantena de persones s’han concentrat a la plaça Pere Aguilera, com a mostra de suport a la ciutadania de Palestina i Colòmbia, territoris que estan vivint moments convulsos i que ja s’han cobrat centenars de víctimes civils.

La manifestació, organitzada per l’entitat Rubí Acull, havia de sortir de la plaça de l’Ajuntament i continuar pel passeig Francesc Macià per tornar fins al punt de partida però el recorregut finalment no ha estat autoritzat pels Mossos d’Esquadra, que han fet acte de presència durant tota la concentració.

“S’està massacrant als civils”

L’Abuela Verde Esperanza, en representació del Movimiento por la Vida i contrària al govern d’Iván Duque, ha explicat que la joventut de Colòmbia, país que aquests dies viu protestes multitudinàries, “està indignada perquè no té futur, ni educació gratuïta, ni aliments mentre el govern volia apujar els impostos. Aquí va començar la cosa però això no és d’ara, ja fa molts anys”.

En referència a Palestina i Colòmbia, la pallassa activista ha manifestat que “són dos llocs on s’està massacrant als civils” i ha assegurat que el govern de Duque no està respectant l’Acord de Pau signat a l’Havana. “El govern ha matat més de mil signants, entre els quals hi ha 200 excombatents que van signar la pau i han estat assassinats, a defensors dels drets humans i a aquells que lluiten pel medi ambient, com indígenes, agricultors i les comunitats negres”.

Agents policials han apartat una dona que s'ha encarat amb els manifestants. FOTO: NHS

Agents policials han apartat una dona que s'ha encarat amb els manifestants. FOTO: NHS

 

Moment de tensió que ha requerit la intervenció de la policia 

L'ambient de la manifestació ha estat reivindicatiu però festiu fins que, en un moment donat del parlament de l'Abuela Verde Esperanza, una dona se li ha atansat per recriminar-li les seves paraules, i aquí ha estat quan s'ha viscut un moment de tensió, ja que aquesta persona s'ha encarat amb altres manifestants que li han retret la seva actitud. Agents de Mossos d'Esquadra i Policia local han hagut d'intervenir per apartar-la i calmar els ànims. 

A la concentració s'ha tornat a recordar la situació de Palestina, que la setmana passada va reunir prop de dues-centes persones que reclamaven el cessament dels bombardejos d'Israel. 

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació