“Tirar Fairy no és una rebel·lió”, Jaume Alonso-Cuevillas

Jaume Alonso-Cuevillas presenta el seu llibre ‘1 judici (polític) i 100 preguntes’ davant de 150 persones al Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí

A les portes de la sentència pel procés, Jaume Alonso-Cuevillas, conegut per representar la defensa de Carles Puigdemont, ha presentat el seu darrer llibre ‘1 judici (polític) i 100 preguntes’, al Museu Etnogràfic Vallhonrat de Rubí. Ho ha fet acompanyat de la rubinenca Sònia Jorba, que anirà a les llistes de Junts per Catalunya a les properes eleccions generals del 10-N com a número 28.

Tothom espera que la sentència es conegui a partir d’avui dilluns tot i que Alonso-Cuevillas considera que el més probable és que ja estigui redactada. “En aquest assumpte tot són càlculs estratègics i segurament prefereixen fer-ho després del dia de la Hispanitat”.

Respecte a la condemna, Alonso-Cuevillas preveu que no serà per rebel·lió sinó per conspiració per rebel·lió, “la qual cosa provoca que les penes imposades se’n vagin aproximadament a la meitat de les que demana la Fiscalia”.

A l’advocat de Puigdemont li consta que dins del Suprem hi ha hagut un debat entre la conspiració per rebel·lió o sedició. “Sé que Marchena era partidari de la conspiració per rebel·lió tot i que a la sala hi havia diversos magistrats que optaven per la sedició”.

Respecte al que passarà després de dictar-se sentència, Alonso-Cuevillas explica que abans d’anar al Tribunal de Drets Humans d’Estrasburg caldrà que es pronunciï el Constitucional, “és una mena de peatge inútil que s’ha de passar (...) tenint en compte que no admet a tràmit més del 98% dels recursos”.

Alonso-Cuevillas va presentar el seu llibre davant de 150 persones al Museu Vallhonrat de Rubí

Dins la sala, Alonso-Cuevillas ha explicat que la seva vida va donar un tomb espectacular a partir del moment en el qual se li demana la defensa de tot el govern català després de la primera querella. Per a l’advocat “els que sabem dret no entenem el que està passant. S’està utilitzant el dret com a element coercitiu per acabar amb l’enemic. Tirar Fairy no és una rebel·lió. Això no es tracta d’un procés judicial sinó d’un procés polític disfressat”.

Tanmateix, manifesta que amb el seu llibre ‘1 judici (polític) i 100 preguntes’ vol explicar la situació a nivell internacional. “L’objectiu del llibre és poder-ho divulgar i tenir arguments davant dels que defensen que això és l’estat de dret”.

Demana que s’investiguin els vincles entre el CNI i l’imam de Ripoll

Jaume Alonso-Cuevillas també és l’advocat del Javier Martínez, pare del nen rubinenc assassinat en l’atemptat de les Rambles el 17 d’agost. “Res li tornarà la vida del seu fill i no es tracta d’obtenir una indemnització, si no d’esbrinar què ha passat i evitar que situacions així de doloroses puguin tornar a produir-se”.

En aquest sentit, Alonso-Cuevillas investiga els vincles entre l’imam de Ripoll i cervell dels atemptats amb el CNI, i pretén que l’Estat i els serveis secrets es declaris negligents. Segons l’advocat, Es-Satty estava controlat, tenia el telèfon punxat i va rebre diverses visites del CNI. “Altres confidents han afirmat que quan va tornar de Bèlgica estava preparant explosius. No es radicalitza de cop i agafa a tothom per sorpresa sinó que la seva perillositat havia de ser coneguda pels serveis secrets de l’Estat”.

De moment, la comissió d’investigació que van demanar ha estat denegada pels partits del PSOE, PP i Cs. “L’Estat intenta tapar una negligència que és evident”. Tot i això presentaran un recurs davant el jutge de l’Audiència Nacional i si ho rebutgen ho sol·licitaran de nou al plenari.

Més informació