L’Ajuntament multa amb 630.000 euros l'abocament incontrolat de residus a La Nou

És la sanció econòmica més gran imposada pel consistori a quatre empreses i dues persones físiques

L’Ajuntament de Rubí anuncia una multa de 630.000 euros, la major sanció que ha imposat mai, contra les empreses T.C. Inmuebles y Servicios, Diseños y Viviendas Rubí, Bigues Natura Transports, i Movimientos Tres Torres, i contra dues persones físiques per l'abocament incontrolat de residus de forma continuada, entre el 28 de maig de 2019 i el 22 d’abril de 2021, a La Nou, a la finca del paratge de Can Carreras. 

En el cas de les dues primeres empreses i de les dues persones físiques, el consistori els ha imposat una multa de 150.000 euros a cadascuna, mentre que a les altres dues companyies, la quantia ascendeix a 15.000 euros en cada cas.

Paral·lelament, es requereix a Diseños y Viviendas Rubí perquè, dins el termini màxim de tres mesos comptats des de la notificació de la resolució, presenti una anàlisi o avaluació del risc d’acord amb l’informe emès per l’Agència de Residus de Catalunya el febrer d’enguany. A més, es requereix a tots els sancionats que, en el termini màxim de tres mesos, executin la restauració de la realitat física alterada i presentin a l’Ajuntament de Rubí la documentació exigida.

La resolució adverteix que, en cas de no donar compliment a qualsevol de les actuacions i condicions establertes, es podran imposar multes coercitives o acordar l’execució subsidiària, segons sigui més adient.

Per últim, la resolució estableix l’aixecament de les mesures de caràcter provisional, que va consistir en la col·locació de tanques de formigó new jersey als accessos a la parcel·la, i s'ordena a la Policia local retirar-les perquè sigui possible l’ordre de retirada de residus i restauració de la finca per part dels responsables.

Des de la Plataforma Rubí Sense Abocadors esperen que la sanció es faci efectiva i expliquen que l'abocament il·legal de residus a Can Carreras hauria de tractar-se com a delicte ecològic i no una sanció administrativa.

Tanmateix, recorden que el trànsit de camions de gran tonatge pel Camí d'Ullastrell i el seu entorn continua igual i consideren que la presència policial per fer complir la normativa seria molt més efectiva que els cartells actuals que indiquen els horaris de pas permesos. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació