L’Ajuntament oferirà a la gent gran un taller pràctic sobre l’ús de l’app de la zona taronja

A l’agost, el servei d’estacionament regulat estarà inoperatiu i, per tant, s’hi podrà aparcar sense necessitat de marcar l’hora d’arribada

L’Ajuntament de Rubí informa que oferirà a finals d’octubre un taller pràctic adreçat a la gent de més de 60 anys per explicar com funciona l'aplicació Parkunload, que es fa servir per poder aparcar en la zona taronja de la ciutat. 

La sessió tindrà lloc el dimecres 27 d’octubre a les 10.30 h a l’auditori del Rubí Forma i, per assistir-hi, caldrà inscriure-s’hi prèviament. Les persones assistents hauran de portar un telèfon mòbil al taller per tal de poder practicar amb l’aplicació i resoldre els possibles dubtes que els sorgeixin. El taller Com funciona l’aplicació de la zona taronja d’aparcament?, s’inclourà al programa Gaudeix de la vida en gran. 

 

La programació d'aquest taller arriba mesos després que el moviment pensionista de Rubí hagués mostrat el seu desacord amb aquest nou sistema i demanés que fos compatible amb l'antic, quan s'apuntava l'hora d'arribada en un paper i es deixava en un lloc visible o es feia ús dels rellotges de limitació horària.

L’Ajuntament explica que la intenció és facilitar l’ús d’aquesta eina de control de l’estacionament a les places de la zona taronja a les persones que no estan acostumades a fer servir les noves tecnologies. “L’ús d’aquest sistema ens permet disposar d’una informació molt valuosa per poder millorar el servei. Però havíem detectat que una part de la població no acostumada a utilitzar aplicacions mòbils tenia traves per aparcar a la zona taronja. Com que no volem excloure ningú, hem programat aquest taller adreçat a la gent gran per explicar-los com fer servir l’app. Aquest serà el primer, però en programarem els que calguin”, ha dit el regidor de Mobilitat i Accessibilitat, Rafael Güeto.

La zona taronja, inoperativa durant el mes d'agost 

La zona taronja funciona de dilluns a dissabte, de 9 a 13.30 h i de 16.30 a 20.30 h. En aquestes franges horàries, les persones que vulguin aparcar en aquestes places han d’obtenir un tiquet d’estacionament gratuït a través de l’app Parkunload. En tots dos casos, cal indicar l’hora d’inici de l’estacionament. Actualment, unes 22.000 persones tenen descarregada l’app.

A l’agost, el servei estarà inoperatiu. L’1 de setembre, les places de zona taronja tornaran a funcionar com és habitual.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació