Compte enrere per presentar al·legacions ciutadanes contra l’obertura del nou abocador

La Plataforma Rubí sense Abocadors s’està encarregant d’informar els veïns de Rubí de les greus conseqüències que suposarà tenir un nou abocador a la ciutat

Com si fos el dia de la marmota, el procés d’al·legacions per evitar que s’obri un abocador enmig de l’entorn natural de Can Balasc, a menys de 800 metres de l’escola pública Rivo Rubeo i de dues urbanitzacions residencials, es repeteix. TMA Grupo Sánchez ha tornat a presentar la llicència d’obres a l’Ajuntament de Rubí i si obté llum verda aconseguirà legalitzar les obres que, “sense permís”, han realitzat durant aquests anys per preparar l’activitat de l’abocador de Can Balasc.

A partir d’ara, i fins al 22 de desembre però, és possible que qualsevol veí presenti, de forma presencial, una al·legació contra l’abocador de Can Balasc a una de les dues Oficines d’Atenció Ciutadana (OAC) de Rubí, la del centre o la de Les Torres. La novetat principal és que hi haurà un apartat especial d’al·legacions a Can Balasc a l’hora de seleccionar el torn a l’oficina, per no entorpir la resta de tràmits. Cal tenir en compte que no s’acceptaran les al·legacions d’una altra persona si no van amb una autorització degudament signada i amb una fotocòpia del DNI.

La Plataforma Rubí sense Abocadors, que no ha estat mai considerada com a part interessada pel consistori, ha presentat una vintena d’al·legacions contra el projecte de Can Balasc gairebé a contrarellotge, ja que va accedir a la informació presentada per TMA a l’Ajuntament tres setmanes més tard.

El grup municipal AUP va presentar una moció d’urgència en el darrer Ple demanant que s’informés degudament als veïns de Rubí de l’impacte que tindrà tenir un nou abocador però va ser rebutjada per l’equip de govern.  

Per aquest motiu, la Plataforma Rubí sense Abocadors està portant a terme una campanya informativa a la ciutadania per explicar el que suposarà tenir un nou abocador a la ciutat, com són males olors, contaminació acústica, rebaixa del preu dels habitatges de la zona, augment del trànsit de camions pesants i impacte mediambiental.

En aquest sentit, Montse Rouse, portaveu de la plataforma es pregunta “des de quan informar a la ciutadania és posicionar-se? Tens a mig poble que no vol l’abocador. Tenen por? Amb la por no es va enlloc”.

Tanmateix, l’escola verda Rivo Rubeo, una de les principals damnificades per aquest projecte, ja que es troba a menys de 800 metres de les instal·lacions del nou abocador, està preparant activitats reivindicatives per fer en família i s’hi sumarà al procés d’al·legacions amb una paradeta informativa a la porta del gimnàs del centre durant els propers dies.

CALENDARI DE REUNIONS VEÏNALS

- Dissabte 14 de desembre, a les 10 h, a Can Serrafossà (carrer Joventut 14), al local de l’associació de veïns.

- Diumenge 15 de desembre, a la urbanització d’Els Avets, al local de l’associació de veïns.

- Dilluns 16 de desembre, a les 18 h, a l’Ateneu municipal (carrer Xile número 1). És una reunió oberta a tota la ciutadania on hi haurà experts legals i de medi ambient.

 

Més informació