Els sindicats de professors convoquen cinc dies de vaga per l'avançament del curs escolar

Els sindicats educatius també protestaran per reclamar l'assumpció de la responsabilitat del departament d'Educació en la defensa de la immersió lingüística

Els sindicats educatius han anunciat la convocatòria d'una vaga per als dies 15, 16, 17, 29 i 30 de març. El detonant de la convocatòria va ser l'anunci d'avançar l'inici de curs, però també plantegen altres reivindicacions, com ara la retirada del nou currículum, la supressió del decret de plantilles, la reversió de les retallades, l'assumpció de la responsabilitat del departament en la defensa de la immersió lingüística i l'estabilització del personal interí i laboral. Se sumen a la convocatòria USTEC, Comissions Obreres, la Intersindical, Professors de Secundària, la UGT, la CGT i la Federació d'Ensenyament de la USOC. Sota el lema Prou imposicions, anem a la vaga, tots ells demanen la dimissió del conseller, Josep Gonzàlez-Cambray.

Més info: Ja es coneix el calendari de la preinscripció escolar per al curs 22-23

La Generalitat va anunciar que el proper curs escolar començarà abans: el 5 de setembre per als cicles d'infantil i primària i el dia 7 per a l'ESO, el batxillerat i l'FP. Durant el setembre hi haurà jornada reduïda a infantil i primària (es farà classe de 9 a 13 hores, i els professors es quedaran fins les 15 h). A més, hi haurà un dia més de vacances de Nadal i un dia extra de lliure disposició (es passarà de tres a quatre dies). El Govern es va comprometre a pagar les activitats extraescolars durant el setembre fins a completar l'horari habitual de l'escola.

Més info: Educació aclareix que els nens podran quedar-se a l'escola a la tarda al setembre sense cost

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.