Una entitat ecologista presentarà al·legacions a les línies d'alta tensió projectades a Catalunya

Està previst que un dels nous traçats d'alta tensió enllaci Maials, al Segrià, i Rubí

L'entitat ecologista GEPEC-EdC presentarà al·legacions contra la construcció de les línies de molt alta tensió (MAT) projectades a Catalunya. Tot i que en les pròximes setmanes s'espera que surtin a la llum més detalls del projecte del grup empresarial Forestalia Renovables, està previst que una part d'aquest traçat, de 150 quilòmetres, vagi des de Maials (Segrià) fins a la subestació de Rubí, on enllaçarà amb la xarxa de transport de Red Eléctrica

Més info: Rubí entre les ciutats escollides per un projecte de línia de molt alta tensió

L'entitat ecologista alerta de l'impacte paisatgístic 

El macroprojecte del grup saragossà Forestalia preveu creuar les Terres de l'Ebre i Tarragona, afectant una quarantena de municipis. GEPEC-EdC insisteix en l'impacte paisatgístic que pot tenir aquest projecte envers els espais naturals protegits i la fauna de la zona. També reitera l'afectació que tenen aquestes infraestructures en la salut i la qualitat de vida de les persones. Davant d'aquesta situació, l'entitat ha estès la mà a consells comarcals i ajuntaments de la demarcació per fer front comú amb la voluntat de treballar coordinadament i aturar el projecte.

Prèviament, altres organismes com Unió de Pagesos o Xarxasud ja s'han posicionat en contra d'aquest avantprojecte, que vol generar energia eòlica i fotovoltaica a l'Aragó i portar-la a Catalunya mitjançant línies MAT.

A finals de juliol, el BOE (Butlletí Oficial de l'Estat) va publicar el procés d'informació pública de l'estudi d'impacte ambiental i la sol·licitud d'autorització administrativa prèvia dels parcs eòlics 'Clúster Begues'. Ara, la Generalitat resta a l'expectativa de dos altres parcs a Isona (Pallars Jussà) i a Rubí.

Més info: La Generalitat avala les instal·lacions que portaran una línia d'alta tensió de Maials a Rubí

D'altra banda, diversos ajuntaments del Camp de Tarragona, les Terres de l'Ebre i el Penedès treballen en la presentació d'un únic paquet d'al·legacions contra la infraestructura. Per fer-ho possible, es compta amb un equip tècnic que s'encarregarà de redactar el document conjunt, que s'haurà d'entregar abans del 10 de setembre, data en què finalitza el termini d'al·legacions.

Més info: Oposició a la línia d’alta tensió entre Maials i Rubí

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.