La Generalitat avala les instal·lacions que portaran una línia d'alta tensió de Maials a Rubí

Una part del traçat d'aquesta línia d'alta tensió entre Maials i Rubí, està vinculada amb la tramitació del parc eòlic Pla de Cirerer

La Ponència d'Energies Renovables ha avalat la viabilitat del parc eòlic de Pla del Cirerer, al terme municipal de Maials (Segrià). El projecte preveu sis aerogeneradors, a més d'infraestructures associades com són la construcció d'una subestació elèctrica i d'una línia aèria d'alta tensió fins al Vilosell (Garrigues).  A la vegada, aquesta infraestructura s'emmarca en el projecte de la línia d'alta tensió per evacuar l'energia generada per diferents instal·lacions eòliques i solars que promouen empreses vinculades amb Forestalia Renovables al Segrià i les Garrigues fins a una subestació de Rubí, on enllaçarà amb la xarxa de transport de Red Eléctrica. Una part del traçat d'aquesta línia d'alta tensió entre Maials i Rubí, en concret el tram entre les subestacions Cirerer i L'Albi, està vinculada amb la tramitació del parc eòlic Pla de Cirerer.

Més info: Projecten una línia d'alta tensió des del Segrià fins a Rubí

 

En la sessió del 19 d'abril, la Ponència de Renovables va emetre un acord favorable, amb condicions a l'emplaçament de l'avantprojecte parc eòlic Pla del Cirerer, promogut per Energia Inagotable de Caelum, SL, al terme municipal de Maials. Preveu sis aerogeneradors i una potència total instal·lada de 33 MW. A més, incorpora infraestructures associades entre les quals s'inclou la construcció de la subestació elèctrica transformadora Cirerer, també a Maials, i d'una línia aèria d'alta tensió entre aquesta nova subestació i la subestació L'Alb, al terme del Vilosell.

Més info: Oposició a la línia d’alta tensió entre Maials i Rubí

La línia elèctrica aèria afectarà, a més del terme municipal de Maials, els de Llardecans, Torrebesses, la Granadella, els Torms, Juncosa, la Pobla de Cérvoles i el Vilosell.

Igualment, la Ponència també ha donat llum verda als parcs fotovoltaics Els Emprius, també a Maials, i Pla dels Caçadors, als termes de Seròs i Llardecans (Segrià). Per contra, ha emès informes desfavorables sobre l'emplaçament del parc eòlic Mangraners, i del parc fotovoltaic Planes de l'Ovella, ambdós projectats entre els termes de Seròs i la Granja d'Escarp.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.