Excursió al camp de golf per reivindicar aquest espai per a la ciutadania

Caminada el pròxim 13 de desembre des de Rubí, Sant Cugat i Sant Quirze

La plataforma Reconvertim el Camp de Golf de Rubí i Sant Cugat ha organitzat una excursió el pròxim diumenge 13 de desembre per reivindicar la seva conversió en un parc interurbà per a la ciutadania.

La plataforma considera que la pressió ciutadana és l'única que pot evitar que l'activitat del camp de golf continuï i que aquest espai es reconverteixi en un gran parc interurbà per a la ciutadania i estigui gestionat pels dos ajuntaments.

Més info: La plataforma Reconvertim el Camp de Golf prepara una acció ciutadana

A més, des de la plataforma recorden que aquest espai verd és un enclavament clau per a la biodiversitat i la connexió entre Sant Llorenç del Munt i Collserola, i dóna alternatives de lleure a la ciutadania de grans nuclis urbans com Rubí, Sant Cugat, Sant Quirze, Sabadell, etc., alliberant altres indrets com Collserola, altament transitats, sobre tot en temps de confinament per la Covid-19.

La caminada sortirà des de tres poblacions diferents

L'excursió sortirà des de tres municipis diferents. A Rubí el punt de trobada serà a les 10:30 h a la plaça Doctor Guardiet, a Sant Cugat a les 10 h a la plaça Octavià, i a Sant Quirze a les 10 h a l'encreuament de Can Barata i la C-1413a de Rubí. L’organització recorda que caldrà respectar la distància i portar la mascareta.

La gran via verda dels Alous

Membres de Rubí d'Arrel i l’Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura (ADENC)  l'ADENC, entitats impulsores de la plataforma, defensen l’important valor biològic d’aquesta zona verda i expliquen que la connexió del torrent i la bassa dels Alous, dos indrets al sud de l'actual camp de golf, podrien convertir-se en una gran via verda dels Alous.

A més, aquesta via verda també connectaria amb el parc de Ca n'Oriol de Rubí, que actualment té una gran extensió d'activitat agrària, i amb la Masia de Can Sant Joan, de propietat municipal i habitada pel masover que porta les terres de Ca n'Oriol. Asseguren que aquesta proposta va ser traslladada als regidors de medi ambient i sostenibilitat de Rubí i Sant Cugat.

La plataforma també opina que els dos ajuntaments afectats haurien de constituir  un grup de treball entre ambdós municipis que compti amb la seva participació i la de la ciutadania, entitats ambientals i excursionistes de les dues poblacions i del Vallès Occidental, per planificar de forma compartida el futur parc i “per definir, protegir i conservar aquest gran espai natural a l’entorn del Torrent i la Bassa dels Alous”. Asseguren que aquest grup de treball també hauria de comptar amb la presència de l’Incasòl, propietaris dels terrenys.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.