La Hidra afronta amb “impotència” el procés judicial per desallotjar el centre autogestionat

Alerten que la construcció de pisos nous comportarà especulació urbanística i l'enderrocament d'un edifici històric

Impotència i tristesa. Aquesta era la sensació que hi havia entre les persones que s'han reunit aquest dijous al matí, com a mostra de suport, davant les portes dels jutjats de Rubí per al judici que pretén desallotjar La Hidra, un centre autogestionat que es va ocupar i funciona des del 2016 a Rubí.

Tot i que el judici s’ha suspès temporalment fins al 13 de maig pel decret que no permet desallotjar ni desnonar mentre duri l'estat d'alarma, membres de l’ateneu explicaven que l’edifici, en un principi propietat de Solvia, ha canviat de propietat la setmana passada i no han estat notificats, ni tampoc de la baixa de la seva procuradora. A més, asseguren que el procés judicial està ple d’irregularitats i només han tingut dos dies per preparar el judici que s’havia de celebrar avui. 

Des la Hidra senten “impotència” pels tempos en les notificacions judicials, i rebuig per l’especulació urbanística, a més de denunciar el gran nombre d'habitatges buits a la ciutat. De fet, alerten que si finalment desallotgen el centre autogestionat per construir pisos nous enderrocaran un edifici històric, que forma part del conjunt de les casetes de Rigol i que compta amb un lucernari en forma de piràmide, de picadís de ceràmica vidrada en blau.

Més info: Les cases d'en Rigol

Conjunt arquitectònic de les cases de Rigol que des de La Hidra alerten que podrien enderrocar. FOTO: NHS

Conjunt arquitectònic de les cases de Rigol que des de La Hidra alerten que podrien enderrocar. FOTO: NHS

 

L’Ateneu Anarquista La Hidra està format per tres habitatges que actualment acullen 8 persones, té un gimnàs popular i l’hort comunitari El Mirlo. També organitzen diverses activitats com una recent campanya contra la gentrificació, l’assemblea de l’entitat feminista La Indòmita o tallers i xerrades de l'associació Rubí Acull.

Façana de l'hort comunitari El Mirlo. FOTO: NHS

Façana de l'hort comunitari El Mirlo. FOTO: NHS

“Forma part del teixit associatiu del barri cedir espais i donar alternativa als de l’Administració, que sovint són 'farragosos' d’utilitzar” expliquen des de l'entitat. 

Pancarta davant dels jutjats de Rubí aquest dijous al matí. FOTO: Redacció

Pancarta davant dels jutjats de Rubí aquest dijous al matí. FOTO: Redacció

Malgrat que judicialment saben que tenen les de perdre, ja anuncien que no es quedaran quiets davant d'un possible desallotjament. 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.