La Hidra assenyala l'especulació i la gentrificació darrere del procés de desallotjament

El judici celebrat aquest dijous queda vist per a sentència

Membres de l’ateneu anarquista La Hidra i l’hort comunitari El Mirlo han tornat aquest dijous als jutjats de Rubí després que la vista del mes anterior se suspengués a causa de l’estat d’alarma i el decret que no permetia desallotjar mentre aquest durés.

Ara el judici queda vist per a sentència, tot i que hi ha poques esperances que el resultat no sigui un altre que el desallotjament d’aquest centre autogestionat ocupat des del 2016 i on hi viuen actualment una vuitena de persones.  

De fet, els informes sobre la situació de vulnerabilitat d’una de les persones que resideix a l’immoble  i identificada com a representant de la unitat de convivència és el que ha fet endarrerir el procediment judicial.

 
Persones concentrades davant dels jutjats de Rubí aquest dijous al matí com a mostra de suport en el judici de desallotjament de La Hidra. FOTO: Redacció

Persones concentrades davant dels jutjats de Rubí aquest dijous al matí com a mostra de suport en el judici de desallotjament de La Hidra. FOTO: Redacció

Membres del centre autogestionat asseguren que hi ha “interessos per construir i una pressió al darrere per promoure un altre tipus d'habitants a la ciutat, d’una classe més benestant i que pugui pagar impostos”. Es refereixen a un procés de gentrificació del barri “motivat per la institució”, i expliquen que l’hort comunitari és propietat de Vertix Grup Immobiliari i darrere de l’ateneu hi ha un fons d’inversió de Luxemburg interessat en construir pisos de luxe.

Més info: La Hidra afronta amb “impotència” el procés judicial per desallotjar el centre autogestionat

En aquest punt cal recordar que l’edifici del costat de la Hidra, actualment buit i on suposadament també volen construir, forma part del conjunt de les casetes de Rigol i compta amb un lucernari en forma de piràmide del segle passat.

Des de la Hidra consideren que l’activitat social, cultural i política de l’administració “sempre es fa en la mateixa direcció” i espais autogestionats que ofereixen allotjament i activitats alternatives “enriqueixen la societat”.

Els membres de l’ateneu anarquista tenen previst celebrar una assemblea dilluns vinent per valorar les accions a dur a terme davant la sentència judicial, que previsiblement dictarà el seu desallotjament.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.