Judici per al desallotjament de la finca de Ca l’Estació

L’Ajuntament de Rubí ha interposat una demanda per recuperar-la i des del col·lectiu Ca l'Estació no volen marxar

Aquest dilluns al matí estava previst el judici per al procés de desallotjament de la finca situada a la cantonada de la plaça Pearson amb el carrer Abat Escarré, per una demanda interposada l’any 2018 per l’Ajuntament de Rubí per l'ocupació de l'immoble. 

Membres del col·lectiu Ca l’Estació, que avui ha convocat una concentració de suport a les portes del jutjat, reivindiquen quedar-s'hi i mantenir-ho com un espai cultural, i esperen arribar a una mediació amb el consistori rubinenc. Expliquen que la finca va passar a ser propietat de Proursa en el 2001 però no es va destinar a cap projecte social, i l’edifici va quedar en estat d’abandonament fins al 2017, quan va ser ocupat per aquesta entitat.

El centre autogestionat acull actualment un taller de serigrafia i arts plàstiques, així com un espai d’assaig per a grups de música locals. També hi viuen les persones que mantenen la finca, inclosa en el catàleg de protecció del patrimoni arquitectònic de Rubí.  

 
Un grup de persones s'ha presentat a les portes del jutjats com a mostra de suport en el judici. FOTO: Redacció

Un grup de persones s'ha presentat a les portes del jutjats com a mostra de suport en el judici. FOTO: Redacció

Preguntats per aquesta qüestió, des de l’Ajuntament de Rubí responen que la finca és de titularitat pública i, quan la recuperin i revisin el seu estat, l’adequaran per destinar-la a parc públic d’habitatge seguint els procediments d’adjudicació establerts.

Asseguren que d’aquesta manera es podrà posar a disposició de persones amb dificultats d’accés a l’habitatge que s’han dirigit al servei sol·licitant ajuda.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació