Manel Pardo, cap del Parc de Bombers de Rubí: “Els incendis són un 30% dels serveis”

Entrevista amb el cap del Parc de Bombers de Rubí, que compta amb un furgó especial en cas d'accident químic

En Manel Pardo és, des de fa gairebé un any, el cap del Parc de Bombers de Rubí, que dóna servei a la nostra ciutat, Sant Cugat i Castellbisbal. Hi treballen més d’una trentena de bombers, entre ells dues dones.

Pardo, que ha desenvolupat la major part de la seva carrera a Sabadell, recorda que els Bombers no només es dediquen a l’extinció d’incendis, també presten ajuda en accidents de trànsit o rescats, i destaca el risc químic que hi ha per la gran quantitat de polígons industrials situats entre Rubí i Castellbisbal.

 

Quants serveis podeu fer des del Parc de Bombers situat a Rubí? Quin és el vostre ritme de treball?

 

Doncs és alt. Pensa que el risc només en empreses que hi ha a la zona de Rubí i Castellbisbal és enorme. Estem parlant d’un total de població, entre els tres municipis, amb 170.000 persones aproximadament.

Estem en més de 2.000 serveis a l’any pel que fa a emergències. Aquí entren incendis, accidents de trànsit, salvaments diversos, etc.

Els incendis són un 30% dels serveis, la resta és salvament, assistència tècnica...i ara, tal com està la societat, hi ha molt avis i persones que estan soles i tenen problemes, i a les quals els hi donem servei.

El Parc de Bombers de Rubí té

El Parc de Bombers de Rubí té un dels quatre furgons que hi ha Catalunya per a risc químic. 

Quants vehicles d’assistència teniu al Parc de Bombers de Rubí?

Tenim tres bombes d’aigua, una lleugera i dues pesades, tres camions i un furgó de risc químic.

Rubí, a més de tenir els serveis generalistes, té una especialitat, que és la RNBQ i significa nuclear, radiològic i biològic. És un camió que només hi ha quatre a Catalunya i dona servei a aquest tipus d’emergències que deriven d’accidents químics, radiològics, etc.

Rubí compta amb diversos polígons industrials i fàbriques.

Exacte, el risc en la indústria química en aquesta zona és alt. Rubí, de manera geogràfica, està molt ben situat i podem donar cobertura a través de l’AP-7, tant cap nord com al sud de Catalunya.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.