Municipis del Vallès Occidental demanen solucions urgents pels talls de llum

A Rubí, els talls afecten a dues urbanitzacions i l’eix comercial

Aquest divendres s’han reunit de forma telemàtica les alcaldies de diversos municipis del Vallès Occidental, afectats pels talls de llum reiterats i milers d'abonats pateixen des de fa mesos interrupcions en el servei que van des de minuts fins a un dia sencer.

En el cas de Rubí, els talls dels darrers dies afecten una vintena de veïns de les urbanitzacions de Can Solà i Can Mir. A més, hi ha talls de llum des del passat mes de desembre a l’eix comercial del centre de la ciutat i els botiguers ja han anunciat que denunciaran els talls reiterats davant del Síndic de Greuges.

Més info: Comerciants del centre denuncien talls de llum reiterats

Ignasi Giménez, president del Consell Comarcal, ha mostrat preocupació per la situació de molts veïns als que actualment els hi està costant pagar la factura de l’electricitat. Giménez ha recordat l’última dada de l’associació de consumidors FACUA, que assenyala que la factura de la llum dels primers dies de gener podria ser la segona més cara de la història. “Ens preocupa l’impacte d’aquesta pujada de preus sobre les famílies”, ha declarat Giménez.

Més info: La factura de la llum dels primers dies de gener podria ser la segona més cara de la història

Davant dels reiterats talls de llum que pateixen diversos municipis vallesans, els alcaldes de les poblacions més afectades han assegurat que emprendran accions legals contra la companyia Endesa.

Pel que fa a Rubí, l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha explicat que hi ha hagut problemes de talls intermitents que en el temps s’han allargat “en un eix comercial molt important de la ciutat, i també en urbanitzacions”. Els talls dels darrers dies afecten a una vintena de veïns de Can Mir i Can Solà i de vegades superen les tres hores, tenint en compte les baixes temperatures que aquesta setmana hi ha arreu del país.

Reunió telemàtica de les alcaldies. FONT: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Reunió telemàtica de les alcaldies. FONT: Consell Comarcal del Vallès Occidental

Respecte a la resposta d’Endesa, Martínez ha assegurat que des del consistori s’ha intentat treballar amb la companyia “però en el nostre cas no ha estat possible”, per la qual cosa ha demanat major "receptivitat" a l’empresa i ha explicat que la solució passa per un manteniment i una millora de la xarxa elèctrica.

Martínez ha exposat que totes les ciutats han patit una situació similar i ha donat el seu suport a la resta d’alcaldes que han exposat la problemàtica al seu municipi. “Ens sumem a totes les reivindicacions i demandes de la resta dels municipis vallesans”.

A banda de l’alcaldessa de Rubí, també han participat les alcaldies d’altres municipis afectats pels talls de llum, com Cerdanyola, Sabadell, Terrassa o Sant Cugat.

A la reunió del Consell Comarcal del Vallès Occidental s’ha decidit articular una petició conjunta dels municipis perquè la companyia elèctrica plantegi un pla d'inversions per reformar la xarxa elèctrica a tota la comarca, però específicament a les localitats i els barris que més estan patint interrupcions en el servei.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.