Les notícies més destacades de la setmana a Rubí

Els darrers dies han estat marcats per la diada de Sant Jordi i el ple municipal

La setmana del 21 al 28 d'abril ha vingut carregada d'actualitat per a la ciutat de Rubí. La diada de Sant Jordi o el ple municipal han sigut algunes de les novetats més destacades. No obstant això, les més importants han sigut: 

Obertes les inscripcions per a sol·licitar els ajuts de menjador escolar per al curs 2024-2025

Ja es poden demanar els ajuts de menjador escolar per al curs vinent. Les peticions es poden fer fins al 17 de maig a través de la Seu Electrònica de l'Ajuntament de Rubí o amb el suport de les sessions presencials dels dies 29 i 30 d'abril i 2, 6, 7, 8 i 9 de maig; que cal cita prèvia. De les 3.352 sol·licituds de l'any passat, es van donar 2.693.

Més info: Obertes les inscripcions per a sol·licitar els ajuts de menjador escolar per al curs 2024-2025

Tradició i cultura en un Sant Jordi amb gran participació a Rubí

Un any més la diada de Sant Jordi ha tingut un gran èxit a Rubí. A una de les jornades més significatives per a Catalunya, la ciutadania rubinenca ha sortit al carrer per a gaudir de les roses, llibres i totes les paradetes dels comerços i entitats locals. 

Més info: Tradició i cultura en un Sant Jordi amb gran participació a Rubí

El ple aprova definitivament el pla d'emergència per sequera

El ple municipal del mes d'abril ha estat marcat per l'aprovació del pla d'emergència de sequera i la connexió entre els barris de Can Rosés i Zona Nord, a través de l'avinguda de l'Estatut. D'altra banda, l'oposició ha presentat les següents mocions: l'AUP per a  habilitar mecanismes urgents d'expropiació de l'habitatge buit de grans tenidors, Veïns per Rubí per millorar la senyalització viària a la ciutat i el PP una per a valorar la gratuïtat o la rebaixa de la quota dels gimnasos i les piscines de titularitat pública per als cossos de seguretat. Totes tres no han sortit cap endavant. 

Més info: El ple aprova definitivament el pla d'emergència per sequera

Adjudicades les obres de l'últim tram de carril bici que connectarà Rubí i Sant Cugat

L'Ajuntament de Sant Cugat ha adjudicat el les obres de construcció del tercer tram de la via, entre l'avinguda dels Països Catalans (a l'altura de les Carpes) i el centre comercial. L'empresa Servial SL serà l'encarregada de l'actuació, pressupostada en 984.000 euros i amb una durada prevista de 8 mesos. 

Més info: Adjudicades les obres de l'últim tram de carril bici que connectarà Rubí i Sant Cugat

'Ruví', una nova associació rubinenca que vol reivindicar el passat vitivinícola de la ciutat

Neix l'associació 'Ruví'. La seva fundació ve a càrrec d'una colla d'amics rubinencs aficionats a la cultura del vi. El seu president i sommelier professional és Jordi Rustarazo i tenen com a objectiu reivindicar el passat vitivinícola de Rubí, conservar les vinyes que encara queden a la ciutat i exalçar la importància del Celler, que com ells diuen, és una "catedral del vi".

Més info: 'Ruví', una nova associació rubinenca que vol reivindicar el passat vitivinícola de la ciutat

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.