La PAH de Rubí continua acampada a la plaça de l’Ajuntament

En protesta pels pròxims desnonaments previstos a la ciutat

Membres de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) de Rubí porten des d’aquest dilluns a la tarda acampats a la plaça de l’Ajuntament, com a protesta pels pròxims desnonaments previstos a la ciutat.

Un d'ells està programat per aquest dimecres a les 9:30 h al carrer Zamenhof. El pis ja acumula sis ordres de llançament i és previsible que aquest cop hi hagi intervenció policial. El segon desnonament previst el mateix dia al carrer Torrijos finalment ha quedat aturat, segons han informat fonts de la PAH aquest dimarts a la tarda. 

L’Ajuntament de Rubí informa que la regidora d’Habitatge, Ànnia García, i la regidora de Serveis Socials, Yolanda Ferrer, s’han reunit aquest mateix dimarts amb representants de la plataforma per tractar la problemàtica.

 

Segons el consistori, la trobada ha servit per formalitzar la voluntat de crear un espai de treball permanent que serveixi per abordar l’emergència habitacional i anticipar estratègies d’actuació conjuntes

Des de la PAH de Rubí però, anuncien que mantindran l’acampada de forma indefinida fins que no tinguin per escrit els acords als quals s’ha arribat durant la reunió.

Aquest dilluns al vespre hi havia sis tendes acampades de la PAH de Rubí a la plaça Pere Aguilera. FOTO: Cedida

Aquest dilluns al vespre hi havia sis tendes acampades de la PAH de Rubí a la plaça Pere Aguilera. FOTO: Cedida

26 ordres de desnonament a Rubí en un mes

Des de l’Ajuntament de Rubí expliquen que el primer que fa en casos de desnonament és intentar aconseguir una moratòria mitjançant la presentació d’un informe de vulnerabilitat elaborat pels serveis socials, i proposar un lloguer social per a les persones afectades que, en la majoria de casos, acaba sent denegat per la propietat privada de l’habitatge.

L’Ajuntament assegura que la mediació serveix perquè els jutjats o bé la propietat aturin el desnonament i de les 26 ordres de llançament emeses només en el mes de setembre a Rubí, se n’han ajornat 22. Per a la resta de casos, els serveis municipals busquen alternatives habitacionals.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.