El patinet elèctric, motiu de queixa entre els vianants

L’ús dels patinets elèctrics dificulta la convivència amb altres usuaris de l’espai públic

La pregunta ja no és patinet sí o patinet no. Si no, patinet per on? L’ús d’aquests vehicles no cessa d’augmentar i cada vegada són més les persones que decideixin fer servir un patinet elèctric per als seus desplaçaments curts o com un forma d’esbarjo.

El seu ús facilita la mobilitat sostenible però alhora complica la convivència al carrer entre vianants i usuaris d’aquest tipus de vehicle, que de vegades no respecten els límits de velocitat ni l’espai de seguretat, tot esquivant les persones que es troben enmig del carrer. Això augmenta la sensació d’inseguretat del vianant i és motiu de queixa entre molts ciutadans, sobretot per a les persones grans, com ja apuntava la síndica de Rubí, Milagros Calleja, a principis d’any.

 

Actualment, i segons informa la Direcció General de Trànsit, l’ús de patinets elèctrics “està regulat pels ajuntaments” i no existeix una normativa homogènia que reguli el seu ús. A hores d’ara, Rubí no compta amb cap normativa específica que reguli els vehicles de mobilitat personal, com ara els patinets elèctrics, tot i que des del consistori asseguraven que s’hi estava treballant i s’espera comptar-hi properament amb una ordenança municipal que estableixi, entre altres, per on han de circular aquest tipus de vehicles.

Més informació