La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem que Mercè Conesa sigui la directora de l’Incasòl

La plataforma demana als ajuntaments de Rubí i Sant Cugat que la faci partícep

La Plataforma Reconvertim el Camp de Golf tem canvis en la direcció de l’Incasòl, que a partir d'ara dirigirà Mercè Conesa, exalcaldessa de Sant Cugat i també expresidenta de la Diputació de Barcelona.

Conesa substituirà en el càrrec a Albert Civit, i des de la plataforma creuen que això provocarà un canvi de posicionament respecte al futur del parc de Can Sant Joan-Torrent dels Alous. 

La plataforma ecordem es va reunir durant el mes de juliol amb el llavors director de l’Incasòl i aquest va manifestar la voluntat de cedir una gran part dels terrenys als municipis de Rubí i Sant Cugat per reconvertir l’antic camp de golf en un parc interurbà. 

Més info: Pas endavant per recuperar el camp de golf per a la ciutadania

"Recordem que Conesa, com a responsable del Port de Barcelona, s’ha manifestat a favor de l’ampliació de l’aeroport del Prat i els Jocs d’Hivern, projectes que tenen un impacte clar en la lluita contra el canvi climàtic i la defensa de la biodiversitat", ha explicat la plataforma a través d'un comunicat.

Segons la plataforma, Albert Civit es va comprometre a treballar per un conveni amb els dos ajuntaments, "que hauria d’estar enllestit a finals d’any", perquè la ciutadania pugui fer ús de l’espai mentre no es concreten els usos definitius de l’antic camp de golf. 

Per últim, des de la plataforma denuncien que cap dels dos Ajuntaments, "ni el de Rubí ni el de Sant Cugat", han contestat els seus correus on demanen poder participar "activament" a les reunions que facin amb l’Incasòl. La plataforma, que compte amb el suport d’una seixantena d’entitats dels dos municipis i d’una gran part de la ciutadania, considera que és un interlocutor "rellevant", més enllà de si el procés de cessió comptarà amb un procés de participació ciutadana.

Conesa s'uneix a l'equip de Jordi Puigneró a Vicepresidència i Territori provinent del Port de Barcelona, on la va substituir, precisament, l'exconseller de Territori, Damià Calvet.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.