El preu del lloguer baixa un 6% a Rubí des de l'entrada en vigor de la nova llei

El preu mitjà del lloguer a la ciutat se situa en 643 euros, segons les últimes dades de l'Agència de l'Habitatge de Catalunya

Un any després de l’entrada en vigor de la nova llei catalana del lloguer es confirma una moderació general dels preus. Així ho informa l'Ajuntament de Rubí, que es basa en les dades que ha fet públiques l’Agència de l’Habitatge de Catalunya corresponents al segon trimestre de 2021. 

Segons aquest organisme, des de l’aprovació de la llei, les rendes han baixat una mitjana del 5,5% als municipis catalans regulats. En el cas de Rubí, la rebaixa ha estat del 6%, sent la quinzena població on la reducció ha estat més significativa del total de 61 que són considerades àrees de mercat d’habitatge tens. 

L'entrada en vigor a Rubí d'aquesta llei, en el mes de setembre de 2020, va suposar un decreixement del preu del lloguer a la ciutat d'un 2% respecte al tercer trimestre del mateix any, passant de 702 euros a 689

 

Ara, i d'acord amb les últimes dades corresponents al segon trimestre de 2021, s'ha produït un nou descens en el lloguer de 45 euros, amb la qual cosa, el preu mitjà a la ciutat se situa en 643 euros.

Més info: Rubí continuarà sent considerat mercat d'habitatge tens

La regulació de preus del lloguer ha incidit en l’estabilitat de les rendes sense reduir l’oferta, que continua en els volums habituals a la ciutat. Des de setembre de 2020, quan va entrar en vigor la Llei 11/2020, s’han signat 931 contractes de lloguer més que al trimestre anterior, en què l’impacte de pandèmia va reduir els contractes nous a 799.

32 denúncies a portals immobiliaris 

Tanmateix, la societat municipal Proursa ha presentat 32 denúncies a l’Agència Catalana del Consum per infraccions a les informacions sobre ofertes de lloguer a Rubí que publiquen diferents portals immobiliaris. Entre els incompliments detectats, hi ha preus per sobre dels màxims que marca la llei però també l’omissió del preu del contracte anterior o de l’índex de preus de referència, que són dades obligatòries segons la norma aprovada l’any passat.

Més info: En vigor des del 22 de setembre la llei que regula el preu del lloguer en zones amb alta demanda

La regidora d’Habitatge, Ànnia García, ha manifestat que “les dades fan evident l’encert que suposa disposar d’una llei que reguli els preus del lloguer i la necessitat que el parlament espanyol aprovi una llei d’habitatge que contempli la regulació dels preus del lloguer al conjunt de l’estat, tal com recull el pacte de govern progressista”.

Més info: La llei catalana de lloguers penja d'un fil

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.