Així ha quedat el solar on estava l'hort comunitari El Mirlo

En el terreny, propietat d'una immobiliària, es preveu la construcció de pisos

En menys de quatre dies, les grues i les màquines excavadores han netejat gairebé tot el solar del carrer General Prim on se situava l'hort comunitari El Mirlo. Ja no queda rastre ni del pi ni del xiprer de grans dimensions que hi havia en els terrenys, propietat d'una immobiliària que previsiblement construirà un nou bloc de pisos.

L'enderrocament de l'hort comunitari El Mirlo aquest dijous a mig matí. FOTO: NHS

L'enderrocament de l'hort comunitari El Mirlo aquest dijous a mig matí. FOTO: NHS

Tampoc estan els gats que hi havia en aquest espai. Les màquines treballaven per enderrocar els murs des de primera hora del matí de dijous passat, sota un ampli dispositiu policial. Mentrestant, una de les voluntàries que els alimentava intentava accedir sense èxit i advertia que hi havia felins adults i altres d'escassos mesos que quedarien sepultats sota les runes.

Mirlo, una supervivent de la colònia felina

De les màquines només van poder fugir un parell o tres de felins adults, que van anar cap a les cases d'en Rigol, just al costat del solar. També va sobreviure una gata de pocs mesos que va recollir un operari. Aquest va entregar l'animal a membres de l'ateneu anarquista La Hidra, que en aquell moment observaven l'acció de les màquines, i que s'han fet càrrec de la felina, a qui han batejat amb el nom de Mirlo. 

Més info: Protesta pel desallotjament de l'hort comunitari El Mirlo  

Membres de l'ateneu anarquista han batejat a una de les felines supervivents amb el nom de Mirlo. FOTO: Cedida

Membres de l'ateneu anarquista han batejat a una de les felines supervivents amb el nom de Mirlo. FOTO: Cedida

 

L’hort estava situat davant del centre autogestionat La Hidra, en funcionament des del 2016, i també immers en un procés judicial per al seu desallotjament. Aquest centre és contigu a un altre edifici històric que té un lucernari en forma de piràmide i on actualment hi viu una altra colònia de gats. 

Més info: La Hidra assenyala l'especulació i la gentrificació darrere del procés de desallotjament  

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.