Rubí celebra el seu primer Fridays for Future

Dues joves de Rubí, la Martina Closa i la Clàudia López, organitzen la primera assemblea del Fridays for Future i aconsegueixen reunir una vintena de persones

Aquest divendres a la llibreria Lectors, al tren! de Rubí, s’ha celebrat la primera assemblea dels Fridays for Future, una iniciativa internacional engegada per la jove activista sueca Greta Thunberg per aturar el canvi climàtic i lluitar contra l’escalfament de la Terra.

A Rubí la iniciativa ha vingut de la mà de dues joves, la Martina Closa i la Clàudia López, que han organitzat una assemblea oberta per a totes les persones que estiguessin interessades en col·laborar i aportar noves idees per protegir i tenir cura del planeta sense perdre de vista la perspectiva local.

La Clàudia López té 16 anys i estudia als Maristes de Rubí. “Ja fa temps que volíem fer Fridays Rubí ja que tinc contacte amb altres Fridays d’altres ciutats com Sant Cugat, que ja tenen una gran xarxa feta. A Fridays Barcelona estan creant coses molt potents i s’han fet manifestacions molt massives com la del 25 de setembre, nosaltres estem seguint el seu pas”. Assegura que la xerrada del municipi veí la va motivar ja que “Rubí té un sentiment ecologista”.

L'assemblea ha tingut lloc a la llibreria Lectors, al tren! FOTO: Cedida

La Martina Closa té 11 anys i estudia a la Schola. Juntament amb la Clàudia han organitzat la trobada i fa unes setmanes ja va oferir una xerrada sobre la Greta Thunberg i va explicar onze maneres de contribuir a la cura del planeta.

L’assemblea ha reunit una vintena de nois i noies, i representants d’algunes entitats ecologistes, que han posat sobre la taula una pluja d’idees del que es pot fer per millorar i cuidar l’entorn natural començant per la mateixa ciutat.

La Clàudia ha avançat que la idea és fer en el futur manifestacions a Rubí en contra del canvi climàtic, de la mateixa manera que s’ha fet arreu del món. “Les manifestacions es farien, com a altres ciutats els divendres a la tarda, sense coincidir amb el col·legi”.

La conclusió d’aquesta primera assemblea és positiva però la Clàudia recorda que aniran a poc a poc, veient l’interès que suscita i organitzant-ne de noves en unes setmanes per repartir tasques. De moment ja compten amb xarxa social a Instagram (@fridaysforfuturerubi) i avui dissabte estaran a la plaça Dr. Guardiet a partir de les 11 h, amb motiu dels tallers i activitats organitzats per la setmana europea de prevenció de residus.

Més informació