Rubí celebra el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional

L’Ajuntament ha impulsat aquesta jornada per la diversitat funcional de la mà d’entitats com RubíTEA i AVAN

La ciutat de Rubí ha celebrat aquest diumenge al matí el Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, que se celebra mundialment el 3 de desembre. Aquesta jornada ha començat a les 11h a la Plaça del Dr. Guardiet, on s’hi ha pogut trobar un seguit de paradetes de diverses entitats de l’àmbit de la diversitat funcional i el Consell dels Infants.

IMG 8856

Les associacions que han col·laborat en l’organització d’aquesta diada han estat el Club Escola de Futbol Can Mir, que compta amb un equip de futbol adaptat per a nens amb diversitat funcional i el Club Esportiu Horitzó, que no només ha ofert una parada informativa, sinó que també ha fet possible l’organització d’un bar a la plaça. L’Associació Vallès Amics de la Neurologia (AVAN) ha col·laborat realitzant una venda d’objectes i organitzant el bar amb Horitzó, mentre que RubíTEA, l’Associació de Famílies de Persones amb Autisme, ha ofert un taller per totes aquelles persones que volguessin participar. Altres entitats que han participat activament en aquesta jornada han estat l’AMPA de l’Escola d’Educació Especial Ca n’Oriol, l’APDIR, la ONCE, la Finca Font del Ferro, la Llar Ca n’Alzamora i el DAPSI, el centre d’estimulació per a infants de 0 a 6 anys.

IMG 8865

A partir de les 11h, doncs, la plaça ha ofert un punt d’informació amb tot el que ha estat necessari saber d’aquesta jornada i de la del proper dimarts 3 de desembre, i on també s’han pogut adquirir els tiquets per la fideuada de les 14h. També s’ha exposat  la Sabata de l’[email protected], una iniciativa realitzada per l’Escola d’Art i Disseny Edra i alguns participants de les entitats presents. Aquest projecte vol conscienciar la ciutadania de la dificultat que poden arribar a experimentar les persones amb diversitat funcional per realitzar quelcom.

 
IMG 8900

Al llarg del matí, també, s’han pogut sentir els manifests de les associacions que han participat en l’organització d’aquesta celebració. A les 13h l’Orquestra de la Diversitat Funcional de l’Escola Municipal de Música Pere Burés ha actuat en concert davant de tota la plaça. Tot seguit, a les 13.30h, l’alcaldessa de la ciutat, Ana María Martínez, ha llegit el manifest característic d’aquesta diada i més endavant, a les 14h, s’ha dut a terme un petit tast de fideuada.

 
IMG 8907

La celebració, però, continuarà el mateix Dia Internacional de les Persones amb Diversitat Funcional, el 3 de desembre amb un programa a Ràdio Rubí on els alumnes de l’Institut Torrent dels Alous seran entrevistats a les 10h del matí amb els representants d’algunes entitats de l’àmbit. I més tard, a les 19h, es continuarà al Teatre Municipal la Sala on s’exposarà l’obra de teatre: “Aquí no paga ni Déu!”

IMG 8928

 

Més informació