Rubí i Sant Cugat, satisfets amb el futur parc urbà de Can Sant Joan

Ana María Martínez qualifica l'anunci d'alliberar 60 hectàrees de l'antic camp de golf com "una excel·lent notícia"

Ana María Martínez ha reaccionat a l'anunci del vicepresident i conseller de Polítiques Digitals i Territori, Jordi Puigneró, per crear un parc urbà de 60 hectàrees a l'antic camp de golf de Can Sant Joan, en estat d'abandonament des del 2018, i situat entre els municipis Sant Cugat i Rubí.

Més info: Puigneró anuncia que l’antic camp de golf de Can Sant Joan serà finalment un parc

Ana María Martínez qualifica l'anunci de crear un parc urbà com "una excel·lent notícia" tot i que li falta per saber els detalls de l'acord. En aquest sentit, la primera edil ha explicat que a partir d'ara l'Institut Català del Sòl (Incasòl) ha de proposar una cronologia als dos ajuntaments per a l'alliberament de les 60 hectàrees de la seva propietat. 

El 15% del camp de golf que correspon a Rubí serà zona verda

En aquest sentit, Martínez ha avançat que tota la part de l'antic camp de golf que correspon al terme municipal de Rubí, i que representa un 15% del total, serà alliberat com espai verd, tot i que 
falta ara per saber com serà l'operativa d'aquest anunci, la gestió de la nova zona verda i el seu manteniment. "Alliberar significa canviar l'ús i modificar, per la nostra part, el futur POUM", ha aclarit la representant del consistori.  

D'altra banda, l'alcaldessa de Sant Cugat, Mireia Ingla, també ha expressat alegria per la decisió: "Des del govern, a l'inici de mandat, vam dir que no volíem un nou golf a Can Sant Joan, volíem que aquell espai fos d'accés al públic. És una molt bona notícia per la ciutat."

Ingla ha explicat que el pròxim pas és que l’Institut Català del Sòl (Incasòl) faci una proposta en detall del que implicarà aquest projecte. 60 hectàrees seran per al parc i la resta seran per a activitats econòmiques: "Els detalls de la funció que tindrà cada hectàrea no els hem parlat, però amb el que queda extra de terreny és impossible fer-hi un camp de golf", ha aclarit l'alcaldessa.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.