La seguretat viària del pont de Sant Joan, en el punt de mira

La seguretat del pont de Sant Joan és un dels assumptes tractats a la segona taula d’urbanitzacions de Rubí

Aquest dilluns al vespre s’ha celebrat a la sala de plens de Rubí la segona taula d’urbanitzacions, que ha comptat amb la presència de tècnics municipals, l'alcaldessa de Rubí, veïns i portaveus de les diferents forces polítiques de la ciutat.

Un dels assumptes de l’ordre del dia ha estat la seguretat del pont de Sant Joan, que uneix el centre de la ciutat amb les urbanitzacions, tant pel que fa a vianants com a conductors. Un dels tècnics del consistori ha explicat que, abans de l’inici de les obres, les dades de mobilitat han revelat que en la intersecció del pont circulaven 6.000 vehicles al dia i a l’avinguda Castellbisbal entre 12.000 i 15.000 diàriament.

La segona taula d'urbanitzacions s'ha celebrat el dilluns 3 de febrer a la sala de plens de Rubí. FOTO: Redacció

   

El tècnic ha explicat que a la cruïlla entre l’avinguda de Castellbisbal, el pont de Can Sant Joan i el carrer de les Casetes de Can Fatjó hi ha “una certa concentració de sinistralitat” i és un tram de carrer on es produeixen conflictes pel que fa a la seguretat viària.

Per aquest motiu, des de l’Ajuntament es valoren dues possibilitats per millorar la seguretat viària a curt i llarg termini. El més immediat serà reforçar la senyalització horitzontal, és a dir, la pintura del terra. En un període de temps més llarg s’estudiarà incorporar un semàfor a la intersecció en dues fases per evitar el conflicte de maniobres entre els vehicles, i també es preveu eliminar els girs a l’esquerra, de manera que els vehicles que circulen pel carrer de les Casetes de Can Fatjó en direcció a l'avinguda Castellbisbal no puguin girar cap aquest cantó.

A la trobada d’aquest dilluns, també s’han abordat altres inversions pendents, com la instal·lació de càmeres de videovigilància als accessos a les urbanitzacions. L'Ajuntament ha informat que aquesta actuació resta a l’espera del vistiplau de la Comissió de Control de Dispositius de Videovigilància, depenent de la conselleria d’Interior.

Pel que fa a les obres de millora previstes a les urbanitzacions de Can Barceló i Can Solà, s’ha explicat que s’iniciaran durant el mes de març.

Prevenció d’incendis

La Taula d’urbanitzacions també ha pogut conèixer aquest dilluns les diferents actuacions que està duent a terme l’Ajuntament per prevenir els incendis forestals. Així, el personal tècnic municipal ha presentat al veïnat el plànol de les franges perimetrals i les zones boscoses, on queden plasmats els treballs de neteja que es faran durant aquest any ─una part s’executaran a l’hivern i la primavera, i una altra part a la tardor. També s’ha informat que la brigada forestal i de zones verdes del Centre Especial de Treball de la Font del Ferro serà l’encarregada de dur a terme algunes d’aquestes actuacions.

A la trobada d’aquest dilluns, les urbanitzacions representades han tingut ocasió de plantejar algunes demandes i queixes específiques de la seva zona. Entre d’altres, s’ha parlat de l’excés de trànsit a Sant Muç, del manteniment dels parcs infantils, de les mancances del servei de transport públic en aquesta zona de la ciutat i de l’enllumenat.

Precisament amb l’objectiu d’avançar en totes aquelles qüestions que preocupen el veïnat, la Taula d’urbanitzacions ha acordat aquest dilluns la creació de comissions de treball referents a les diferents temàtiques d’interès. Un cop es constitueixin i s’avanci feina, es posarà data per a una nova convocatòria d’aquest espai de participació.

 

Més informació