Treballadors de la Font del Ferro mantindran les zones verdes de totes les urbanitzacions

Un nou equip de l'empresa dedicada a la inclusió de persones amb diversitat funcional ha començat a treballar a les urbanitzacions del nord de la ciutat

L'Ajuntament de Rubí informa que el centre especial de treball torestal i de zones verdes de la Font del Ferro ha assumit el manteniment dels espais verds de totes les urbanitzacions de la ciutat. Des del desembre de 2019, treballadors i treballadores de l'empresa municipal, dedicada a la inclusió social i laboral de les persones amb discapacitat intel·lectual, ja realitzaven aquestes funcions a urbanitzacions com Els Avets, La Perla, Ximelis, Can Serrafossà i Can Vallhonrat. Ara, han ampliat el seu camp d'acció als nuclis residencials del nord de la ciutat.

Les brigades destinades a les urbanitzacions s'ocupen del desbrossament de voreres, marges passos entre carrers, i entorn de parades d'autobús i de contenidors. A més, s'encarreguen de netejar els espais desbrossats. Segons explica el consistori, aquestes tasques es programen amb una periodicitat de tres cops l'any, tot i que la freqüència pot canviar segons la climatologia.

Els equips de la Font del Ferro actuen per encàrrec de l'Ajuntament. Per a Miguel Ángel Romero, regidor encarregat del manteniment d'urbanitzacions, "l'experiència a les urbanitzacions sud ha estat bona i, per aquest motiu, ara l'hem ampliat a tota la resta".

 

Manteniment dels polígons i de les urbanitzacions sud

El 2018, l'empresa va ser reconeguda com a mitjà propi personificat de l'Ajuntament, la qual cosa es va traduir en un increment dels encàrrecs municipals. L'any 2019 va ser un moment de consolidació per a la brigada, que va assumir el manteniment dels polígons i de les urbanitzacions sud. L'any passat, malgrat la situació de pandèmia, l'equip va seguir creixent i va ampliar les actuacions a les urbanitzacions.

Entre aquestes, destaquen els treballs a Can Matarí, on els treballadors i treballadores de la Font del Ferro van intervenir en el manteniment de la zona de la font de Can Moritz i de l'espai verd de lleure, plantant-hi ametllers i plantes aromàtiques i eliminant arbres i plantes d'espècies invasores.

 

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.
Més informació