Zones d'aparcament alternatiu i bus a demanda: així serà la mobilitat per Festa Major

L'Ajuntament planteja com a possibles zones d’aparcament La Llana, Can Fatjó o Cova Solera

La Festa Major de Rubí és una de les cites més esperades de l'any per a bona part de la ciutadania però també es pot convertir en un mal de cap a l'hora de buscar on aparcar el cotxe, tenint en compte les restriccions per estacionar el vehicles a l'esplanada de l'Escardívol, on es faran la majoria d'actes festius i concerts, i al del Rubí Forma, on hi haurà mercat artesanal i fira d'atraccions durant les festes. 

Zones d'aparcament alternatiu

Es preveu que a les activitats programades a l’Escardívol hi assisteixin unes 18.000 persones en els moments de màxima afluència, algunes de les quals optaran per desplaçar-s’hi en vehicle privat. És per aquest motiu que l'Ajuntament de Rubí planteja com a possibles zones d’aparcament alternatiu La Llana, Can Fatjó o Cova Solera, espais on la disponibilitat d’estacionament és major i on es col·locarà una senyalització provisional per evitar aglomeracions i aconseguir una gestió més eficient dels desplaçaments en vehicle privat. A més, cal tenir en compte que la majoria d'activitats tindrà lloc al centre de la ciutat i des d'aquestes zones d'aparcament alternatiu, l’accessibilitat a peu està garantida. 

Des del consistori recorden, aquest any amb més insistència després de l'atropellament mortal a la C-1413, que està prohibit estacionar al voral de la carretera comarcal. A més, els estacionaments indeguts podran ser sancionats amb multes de fins a 200 euros.

"Hem treballat expressament en la mobilitat per millorar la feina en aquest àmbit", apuntava l'alcaldessa de Rubí, Ana María Martínez, durant la presentació del programa de Festa Major aquest dimarts. "Sabem que és un tema que preocupa i mobilitzem a moltes persones", i demanava a la ciutadania que realment valorés "si cal agafar el cotxe o no" durant les festes. 

Servei de bus nocturn i a demanda per a col·lectius vulnerables

Per afavorir la mobilitat en transport públic, l'Ajuntament habilitarà un servei especial d'autobús nocturn des del dimecres 29 de juny al diumenge 3 de juliol. Així doncs, a partir de les 22 h, les línies 1, 2, 3, 5 i 7 funcionaran en horari nocturn. La freqüència de pas serà de 60 minuts i el servei finalitzarà una hora després d’acabar l’últim acte programat. La nit de dissabte a diumenge, el servei serà ininterromput.

Paral·lelament, i per millorar la seguretat de determinats col·lectius vulnerables i de risc, s’oferirà el servei de parada a demanda. A partir de les 22 h, l’autobús podrà efectuar parades intermèdies (entre dues parades fixes de l’itinerari). Podran sol·licitar parada a demanda aquelles persones que se sentin vulnerables, sobretot dones, persones menors d’edat i persones amb discapacitat.

Caldrà avisar al personal de conducció de la necessitat i del lloc on es demana baixar. S’atendrà la baixada del bus, però no la pujada. A criteri del conductor o conductora del bus, la parada a demanda es farà en un lloc que compleixi les condicions de seguretat.

Ferrocarrils de la Generalitat també habilitarà un servei ininterromput amb tren de la línia S1 per hora i sentit entre Plaça Catalunya i Terrassa Nacions Unides les nits del 29 i 30 de juny i de l’1 i 2 de juliol.

Afectacions en el recorregut d'algunes línies

D’altra banda, del dimarts 28 de juny al diumenge 3 de juliol, a causa dels talls de circulació que es produiran amb motiu de la Festa Major, es faran algunes modificacions en els itineraris de les línies d’autobusos urbans:

  • Les línies 1 i 4 en sentit nord no pararan a l’Estació Rubí Forma. La parada de referència serà la d’Edison ─a la C-1413─ per la L1 i la parada Joan Puig per la L4. La parada de referència del centre serà Riera-Guardiet, a l’Escardívol.
  • En sentit sud, les línies 1 i 5 es desviaran des del c. Cadmo pel pont i quedaran anul·lades les parades Sant Joan, Espoz i Mina i Estació Rubi+Forma.

En el cas dels autobusos interurbans, circularan pel pg. Riera amb parada a l’Escardívol.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació