5 anys reclamant justícia per l'atropellament mortal del seu fill

El judici contra els dos acusats per l'atropellament mortal d'un jove a Sant Cugat se celebra cinc anys després dels fets

El 19 d'agost de 2018 de matinada, el Javi, un jove de 30 anys de Barcelona, va ser atropellat a la carretera de Rubí, a l'altura de la discoteca Drinking. Hores després, va morir a l'hospital. El pare de la víctima fa anys que reclama justícia i denuncia les "mentides" i "negligències" del procés d'investigació. I serà el 23 de març, cinc anys després dels fets, quan començarà el judici a l'Audiència Provincial contra dos amics de la víctima, acusats de l'atropellament i encobriment. 

Més info: La desesperació d'un pare per fer justícia per la mort del seu fill

L'acusació particular demana 4 anys de presó per al conductor del vehicle en el moment de l'atropellament, per un delicte de conducció sota la influència de begudes alcohòliques en concurs amb un delicte d'homicidi per imprudència greu. A l'altre amic, li atribueixen un delicte d'encobriment i demanen 3 anys de presó. La Fiscalia reclama les mateixes penes.

Els fets del dia de la mort

L'atropellament es va produir al carrer lateral de la carretera de Rubí FOTO: Bernat Millet

L'atropellament es va produir al carrer lateral de la carretera de Rubí FOTO: Bernat Millet

El Javi va anar a les Carpes Drinking amb dos amics i les seves parelles. A la sortida, es van veure implicats en una baralla i van fugir cap al seu cotxe. Però el Javi no va arribar a pujar-hi i l'acusat va marxar amb el vehicle, passant per sobre la víctima. Dins del cotxe hi havia els dos amics de la víctima i les dues parelles. No el van auxiliar ni van alertar els serveis d'emergències. La Policia el va trobar estirat a terra, amb lesions molt greus al cap.

Després d'atropellar-lo, l'amic que no conduïa va portar el cotxe fins al restaurant Dori, al costat del Centre Comercial. El conductor va tornar al lloc dels fets al cap de quinze minuts, assegurant que no sabia què havia passat. L'endemà, dos dels implicats i familiars seus el van anar a buscar i, segons va quedar enregistrat a les càmeres de seguretat, van comprovar detingudament si el cotxe tenia marques.

Els investigats van negar aquest relat i asseguren que el Javi va morir a conseqüència d'una baralla amb un altre grup, versió que rebutja tant la policia com testimonis dels fets. Els testimonis van corroborar la versió de l'atropellament i van identificar el model i el color del cotxe. 

Vehicle sense custòdia

Una de les denúncies del pare del Javi va ser que la policia científica va trigar més del compte a analitzar el vehicle implicat. El cotxe va ser localitzat pels Mossos d'Esquadra, el mateix dia 19, i van evidenciar fregaments i cops en la part davantera i frontal dreta del cotxe. El vehicle va estar hores sense custòdia i quan la policia científica va fer una inspecció ocular, dos dies més tard, no va detectar danys compatibles amb un accident recent, però van destacar "l'estat d'ordre i de neteja que presentava el vehicle".

Les denúncies de la família

El pares de la víctima van denunciar des del principi les "mentides" dels acusats, que van oferir diverses versions i mai han reconegut els fets. "Estem indignats, sembla que la justícia s'està rient de nosaltres i el nostre fill", lamentaven. La mare va morir al setembre de 2019 i el pare va continuar la seva lluita per aconseguir justícia. 

Davant d'aquest judici, el José Antonio, el pare, mostra el seu escepticisme amb la justícia i no n'espera res. "No crec en la justícia i tinc por que no se'n faci. La meva dona ha marxat d'aquest món i almenys jo vull lluitar perquè es faci justícia. Estic desesperat", va denunciar Martín, que criticava la lentitud i la falta d'empatia del jutjat amb les víctimes. "M'indigna i em produeix molt dolor", afegeixia. De fet, es va arribar a concentrar a les portes del jutjat de Rubí.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació