L'Audiència Nacional augmenta la pena a Manuel Murillo, acusat de voler matar Pedro Sánchez

Condemna de vuit anys i nou mesos de presó per al vigilant de seguretat, fill de l'últim alcalde franquista de Rubí

La Sala d'Apel·lacions de l'Audiència Nacional ha condemnat a vuit anys i nou mesos de presó per delictes d'homicidi en grau de proposició i dipòsit d'armes de guerra el vigilant de seguretat Manuel Murillo, fill de l'últim alcalde franquista de Rubí, va  proposar a través de Whatsapp assassinar el president del govern espanyol, Pedro Sánchez.

Els magistrats han estimat un recurs de la Fiscalia i han incrementat en quinze mesos la condemna inicial de set anys i sis mesos que li havia imposat la Secció Quarta de la Sala del Penal. Amb tot, els jutges han evitat imposar-li la petició de presó de la Fiscalia –que demanava tres anys més de presó- atenent les "circumstàncies personals" del condemnat.

La sala dona per bons els fets provats de la sentència inicial, que recullen que Murillo participava en un grup de Whatsapp "Terrassa por España", on a partir del juny del 2018 va publicar missatges contra l'exhumació de les restes de Franco del Valle de los Caídos. Durant aquests mesos, i fins a la seva detenció el setembre del 2018, va expressar al grup i de manera privada la seva intenció d'assassinar Pedro Sánchez.

Segons la sentència, Murillo va acabar interioritzant que la forma per produir un canvi de la situació política passava per matar Sánchez, i va començar a buscar ajuda per cometre l'assassinat. A més, disposava de nombroses armes, algunes modificades, i de munició. Va arribar a rebre l'agenda del president del govern espanyol i proposava als seus interlocutors formes per cometre el delicte.

Els magistrats consideren que l'arsenal d'armes, la radicalitat ideològica dels seus escrits i el fet que entrenés en una galeria de tir "reforcen la tesi d'un perill redoblat".

Murillo, veí de Terrassa i fill de l'últim alcalde franquista de Rubí entre el 1962 i 1977, tenia a casa seva un arsenal d'armes de foc i practicava al club de tir olímpic del Vallès.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.

Més informació