La Policia local investiga els incendis de la masia de Cal Met Lleó

L’anterior propietat de la finca va demanar permís per enderrocar-la i descatalogar-la

L’antic casalot de Cal Met Lleó, en estat d'abandonament i considerada un Bé Cultural d'Interès Local, es va cremar dues vegades en menys de tres dies la setmana passada.

Més info: La masia de Cal Met Lleó crema per segona vegada en menys de tres dies

Tot i que encara es desconeix si l'origen de l'incendi va ser intencionat, la Policia local ha iniciat una investigació i Protecció Civil ha inspeccionat l’immoble per determinar si són necessàries noves actuacions.

 

L’anterior propietat de la finca va demanar permís per enderrocar-la i descatalogar-la

Des de l’Ajuntament de Rubí expliquen que van mantenir un procés contenciós amb l’anterior propietat de la finca, de titularitat privada, i ubicada entre el carrer de Sant Pere i el carrer Montserrat.

Els antics propietaris van sol·licitar en el 2015 el permís per enderrocar la finca al·legant estat de ruïna, fet que els tècnics municipals van rebutjar. En el 2016, el consistori rubinenc va demanar a la propietat les obres necessàries per garantir la seguretat, salubritat i les condicions d’habitabilitat de l’immoble. També en el mateix any, es va rebutjar la petició de la propietat de descatalogació de l’immoble del Catàleg i Pla especial del Patrimoni Arquitectònic de Rubí.

Totes tres accions van ser recorregudes per la propietat i unificades en un sol procediment, en el qual totes dues parts demanen el seu arxivament al 2019, quan la finca canvia de propietaris.

Cal tenir en compte que també en el 2019 es va desallotjar de la finca les persones que l’ocupaven i la nova propietat va tapiar els accessos.

Més info: CAL “MET LLEÓ”

Segons l’Ajuntament, la nova propietat va proposar diverses accions que la comissió de Patrimoni estudia i rebutja les que no s’ajusten. Un decret de febrer d’enguany informa i ordena, de nou, a la nova propietat la reparació i conservació de la finca.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.