Un centenar de persones protesten davant la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan

Arran Sant Cugat i Arran Rubí defensen que aquest terreny sigui un espai per a la ciutadania i no s'utilitzi per a la pràctica del golf

Arran Sant Cugat i Arran Rubí han convocat aquest dissabte 23 de gener, al matí, una manifestació en protesta davant la reobertura del camp de golf de Can Sant Joan, un espai verd entre les regions de Sant Cugat i Rubí i que fins al 2018 era un camp per a la pràctica d'aquest esport.

Amb això, aquestes dues formacions han organitzat diferents activitats per defensar que es converteixi en un entorn d'ús públic i per protestar en contra de què es torni a convertir en un camp de golf.

Aquest dissabte al matí, es va procedir a la pintada d'un mural en què s'hi podia llegir, "No volem cap golf!" i "la terra ni es compra ni es ven" i també a la lectura d'un manifest. A més, es van fer actuacions musicals. 

 

 

El manifest expressa que la iniciativa conjunta de la Generalitat i l'Institut Català del Sòl (INCASÒL), empresa propietària d'aquests terrenys, "va comportar una pèrdua important de territori de conreu i boscos, concretament 81 hectàrees de terreny públic que va caure a ús i disposició de les elits i classes privilegiades".

En la lectura del text carreguen durament contra els més privilegiats: "Satisfer els interessos dels rics no és, ni ha de ser mai, una prioritat en l'agenda de cap partit polític, institució o govern municipal". Per Arran "el futur de Cant Sant Joan és també decisió del poble" és per això que exigeixen "a les institucions i governs municipals la plena participació de la ciutadania en la decisió sobre el futur ús dels terrenys".

I també expressen que aquest projecte és insostenible i que pot tenir conseqüències medio ambientals perjudicials per al terreny: "La construcció d'aquest camp de golf suposa una nova inversió innecessària, tones d'aigua destinades al mantinent d'aquest, fumigació de la flora, contaminació de les aigües subterrànies, entre altres impactes al medi natural".

El passat 13 de gener, l'associació Arran Sant Cugat ja va emprendre accions de protesta contra INCASÒL empaperant la seva seu mostrant el seu rebuig a aquests fets.

Tot això després de conèixer que la Generalitat treballa per reobrir aquest terreny i utilitzar-lo per a la pràctica del golf, tal com ja va informar el TOT Sant Cugat el passat mes d'octubre 2020. Davant aquesta situació, va néixer la plataforma Reconvertim el Camp de Golf Rubí- Sant Cugat, impulsada per Rubí d'Arrel i l'Associació per la Defensa i l'Estudi de la Natura i que principalment pretén que el govern elimini el camp de golf i que per tant aquest espai es converteixi en un gran espai verd.

Més info: La Generalitat treballa per reobrir el camp de golf de Can Sant Joan

Des d'Arran Sant Cugat, la seva portaveu Alba Guerrero, mostra el desacord amb aquesta iniciativa de la Generalitat: "És una manifestació que hem fet conjuntament Arran Sant Cugat i Arran Rubí en què, bàsicament, no volem que l'espai de Can Sant Joan es converteixi en un altre camp de golf i que, per tant, es privatitzi un altre espai natural. A més per a l'ús d'uns pocs, ja que considerem que aquest és un esport elitista".

També demanen que segueixi com el que està sent actualment: "Un parc per a l'ús del poble i els habitants de Sant Cugat i Rubí. També, per la situació climàtica que ens trobem actualment demanem que no es privatitzin espais verds i que aquests puguin fer la seva funció natural".

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.