Cursos, espectacles i propostes familiars: les noves activitats de l'Ateneu

La programació també inclou documentals, concerts així com xerrades literàries i pedagògiques

L’Ateneu ha obert aquesta setmana les inscripcions per a les activitats de la nova programació de tardor amb cursos, espectacles i propostes familiars.

La programació arrencarà aquest cap de setmana, quan es durà a terme la segona part de les Jornades de Jazz, que enguany celebren el vintè aniversari. Benjamín Leon Quartet (17 de setembre, a les 22 h), Luis Pardellans & Enrique Heredia (18 de setembre, a les 22 h) i Víctor de Diego Quartet (19 de setembre, a les 12.30 h) són els artistes convidats a actuar-hi.

El jazz també serà present a l’Ateneu a l’octubre i novembre, quan tindrà lloc el 8è Cicle de Jazz. Pol Omedes Quartet oferirà un concert el 24 d’octubre (12.30 h), mentre que el 14 de novembre (12.30 h) actuarà Víctor Oller Trio.

Propostes per a tota la família

Les activitats familiars centren bona part de la programació, amb propostes artístiques, musicals i teatrals.

El 25 de setembre s’ha organitzat la 2a Mostra de titelles de petit format, amb l’espectacle Xino-Xano, de la companyia Fes-t’ho com vulguis (11 i 12.30 h); i Roulettes, de la companyia eLe (17 i 18.30 h).

El teatre familiar continuarà amb dues propostes més. D’una banda, Contes dins d’una ampolla, de la companyia Santi Rovira (6 d’octubre, a les 12 h); i de l’altra, Acrobaticontes, de la companyia Sifó (6 de novembre, a les 12 h).

També s’han plantejat tres espectacles musicals pensats per la canalla: Un matí amb Mozart, a càrrec de Musicològics (23 d’octubre, a les 11 h i a les 12 h); Els colors de la música (20 de novembre, a les 11 h i a les 12 h); i El Trencanous, també a càrrec de Musicològics (18 de desembre, a les 11 h i a les 12 h),

Per últim, s’han inclòs tot un seguit de propostes que, a través de l’experimentació i el joc, generen espais artístics per potenciar la sensibilitat estètica, visual i artística; la creativitat; l’expressió i les relacions interpersonals. El 30 d’octubre (11.30 h), tindrà lloc Constel·lacions de forma i color; el 13 de novembre (11.30 h), es durà a terme Grata, rasca i esgarrapa. Descobrim l'art del grattage; i l’11 de desembre (11.30 h), s’ha programat un taller de jocs d'escultura.

Altres propostes

La programació inclou moltes altres activitats, entre elles, diversos cicles temàtics:

  • El Documental del Mes: As I want (24 de setembre, a les 19 h), The return, life after ISIS (29 d’octubre, a les 19 h), Lobster soup (26 de novembre, a les 19 h) i Mothers (17 de desembre, a les 19 h).
  • El Cicle de literatura al voltant del relat breu. Nou escriptors a partir dels seus contes, a càrrec de Marina Porras: Gat sota la pluja, d’Ernest Hemingway (5 d’octubre, a les 19 h), La Fineta, de Joaquim Ruyra (9 de novembre, a les 19 h) i Adéu, germà, de John Cheever (14 de desembre, a les 19 h).
  • El Cicle Camps de Cotó 2.0: Recordant els clàssics (7 d’octubre, a les 19.30 h), Les grans orquestres en el període clàssic (4 de novembre, a les 19.30 h) i El Bebop i Charlie Parker (2 de desembre, a les 19.30 h).
  • El Cicle de Feminisme Interseccional, que neix amb l’objectiu d’apropar la perspectiva de gènere i les diferents causes del feminisme interseccional. L’11 de novembre (19 h) tindrà lloc la conferència Grassofòbia: el vostre concepte, la meva realitat.
  • El Cicle Sala Clàssica: Thálassa (15 d’octubre, a les 19.30 h), Bach des del teclat (12 de novembre, a les 19.30 h) i De Brel à Ravel, les couleurs de la chanson française (10 de desembre, a les 19.30 h).
  • Conta’m una Òpera, de la mà de la musicòloga María José Anglés: War Requiemde Benjamin Britten (21 d’octubre, a les 19 h), Monogràfic d'òpera: El bel canto (25 de novembre, a les 19 h) i Rigolletto, de G. Verdi (16 de desembre, a les 19 h).
  • El Cicle Lletres i Música, una nova proposta en què la música i la poesia es retroben per donar musicalitat, so i melodia a noves veus poètiques. 

El 23 de setembre (19.30 h) s’ha programat l’activitat Festa Estellés. Els versos del fill del forner amb la col·laboració d’Òmnium Cultural. 

Accions formatives

La programació d’hivern de l’Ateneu arriba carregada de formacions sobre temàtiques diverses:

  • Curs d’art i pensament per al món modern – Renaixement artístic i filosòfic, impartit per Marcos Yáñez, del 6 d’octubre al 15 de desembre.
  • Curs d’escriptura creativa: continuem explorant, impartit per Anna Pascual, del 7 d’octubre al 25 de novembre.
  • Curs d’aquarel·la, a càrrec de Marta Barceló, del 14 d’octubre al 16 de desembre.
  • Urban sketching, amb Margot Alonso, del 9 d’octubre al 17 de desembre.
  • Curs de fotografia digital – Iniciació, impartit per Carles Mercader, del 18 d’octubre al 20 de desembre.
  • Mètode Feldenkrais: Aprendre a aprendre, impartit per Mon Majó, del 5 d’octubre al 21 de desembre.
  • Parlar en públic (a través de les eines del teatre), dut a terme per Mireia Asensio i Toni Muñoz, de DiArt, del 8 al 29 de novembre.

Les inscripcions per a les activitats ja són obertes en línia i presencialment a l'Ateneu, a excepció de per a algunes propostes familiars, que s’obren un mes abans que comencin.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter i Instagram . També ens pots contactar i enviar informació de la ciutat des d'aquest formulari.