La plaça del Dr. Guardiet en el 1987

Les obres d’instal·lació d’uns tubs de la companyia telefònica van donar com a resultat l’aparició d’un esquelet i altres restes romanes

La imatge que presentem avui és de Sergi Colomer i ens mostra l’aspecte que tenia la plaça del Dr. Guardiet entre 1986, quan es va enderrocar el mercat vell, i el 1988, any en què va desaparèixer l’edifici que des dels anys 50 havia allotjat diverses institucions, entre elles la Biblioteca Municipal i el Museu de Rubí, i que podeu veure al fons.

Un cop eliminat el mercat, que des dels anys 30 havia estat en aquest lloc donant servei a la gent de Rubí, va quedar com a resultat un solar fins que a la primera meitat dels 90 es va construir el teatre grec (mal anomenat “amfiteatre”). L’espai era aprofitat en diverses ocasions, com per les festes majors, per fer representacions i espectacles un cop muntat el corresponent escenari i instal·lades nombroses cadires.

 

Més info: L’església de Sant Pere de Rubí i el desaparegut amfiteatre

En aquests anys de finals dels 80, concretament entre novembre de 1987 i març de 1988, també s’hi van fer unes excavacions arqueològiques a causa de les obres d’instal·lació d’uns tubs de la companyia telefònica, que van donar com a resultat l’aparició d’un esquelet i altres restes romanes datades entre el segle I aC i el II dC.

Finalment, com a curiositat, direm que es pot veure l’antic empedrat que cobria la plaça per la seva part de ponent.

Segueix el TOT per estar informat de tot el què passa a la ciutat:

  • Aquests dies, segueix el TOT per estar ben informat en tot moment del què està passant a la ciutat.
  • Última hora sobre el coronavirus, consells, informació de servei i tota l’actualitat.
  • Subscriu-te al WhatsApp del TOT Rubí i sigues el primer en saber què passa a la ciutat. Guarda el número 680 51 03 75 a la teva agenda del telèfon i envia'ns un missatge amb la paraula 'ALTA'
  • Segueix les nostres xarxes socials: FacebookTwitter i Instagram.
  • Subscriu-te al butlletí per rebre les notícies més destacades per correu electrònic.